Promotiedag V8 Oval Series 26 maart

06 februari 2023

Op zondag 26 maart van 13.00 uur tot 16.00 uur vindt de promotiedag van de V8 Oval Series plaats op Raceway Venray.

Wat voor auto’s zijn het?

In deze klasse zijn auto’s uit diverse kampioenschappen toegestaan, op enkele uitzonderingen na bestaat het startveld uit Late Models en ASCAR’s.
Late Models zijn van oorsprong Amerikaanse auto’s en wordt in Amerika beschouwd als een opstap klasse naar de NASCAR Cup Series.

De ASCAR’s zijn vergelijkbare auto’s die oorspronkelijk uit Engeland komen, deze waren actief in de gelijknamige ASCAR series (later is de naam veranderd naar Days of Thunder en daarna SCSA)
Zowel de ASCAR’s en de Late Models beschikken over een V8 motor.

Wat is de V8 Oval Series

De V8 Oval Series is een Nederlands Kampioenschap, dat verreden wordt op de snelste ½ mile oval van Europa, Raceway Venray. In deze klasse zijn onder andere Ford, Chevrolet, Toyota en Pontiac vertegenwoordigd. Wat de V8 Oval Series zo uniek maakt is de snelheid, brullende v8 motoren en de spectaculaire deur aan deur gevechten! Het publiek kan de auto’s van dichtbij bekijken en een praatje maken met de coureurs in de pit boxen, eenmaal op het circuit razen ze met een gemiddelde snelheid van 160 km p/uur voorbij.

Maak kennis met low budget racen!

Wil jij de overstap maken naar de V8 series? Een auto huren om kennis te maken? Of er zelf 1 kopen? Laat je door ons informeren op de promotiedag! Voor een relatief laag budget rij je in een spectaculaire V8 op Raceway Venray. 

Wil je nu al info ontvangen en kun je niet wachten tot de promotiedag, neem dan contact op via mail info@racewayvenray.com 

Terug naar overzicht
2024 Raceway Venray
Created by LR Internet