EuroCup V8 Oval Series winnaar Frank Wouters

28 september 2022

Autospeedway: Frank Wouters pakt EuroCup V8 Oval Series 2022 Raceway Venray

Vele fans waren weer afgereisd naar het Limburgse Raceway Venray om de V8 Oval Series te wonderen die deze dag streden om de befaamde EuroCup titel op de snelste ‘High Speed’ ½ mile oval van Europa. Het weer was top, zonnig en droog en af en toe wat bewolking maar ideaal raceweer voor alle coureurs en fans. In de kantine konden alle fans zich vermaken voor een Time Trial challenge op de simulator om de snelste rondetijd neer te zetten! Er waren leuke prijzen te winnen voor de snelste deelnemers. Naast de V8 Oval Series kwamen op de kleine oval de Stockcar F1, Stockcar F2, Stockcar F2 Junioren en de Stockcar F1 Heritage aan de start.

EuroCup V8 Oval Series
Een mooi deelnemersveld van 18 deelnemers begonnen 's morgens vroeg al hun training. Tijdens deze training kregen enkele coureurs al problemen en moesten uitvallen waaronder #9 Rob Speak. Rob is een bekende in het stockcar wereldje. Hij is diverse keren Wereld kampioen Stockcar F1 geweest. Heeft daarnaast ook gereden in de Ascar klasse op diverse ovals in Engeland en daarbuiten. Tegenwoordig runt hij een fantastische asfaltbaan in Skegness samen met zijn vrouw Asha. Rob kwam in actie met een Ascar en zijn spotter is oud Stockcar F1 en Ascar coureur Peter Falding (vader van Jordan Falding Stockcar F1 UK36). Door de schade aan zijn wagen werd nog een reserve V8 klaar gestoomd waardoor Rob Speak alsnog aan de start kon verschijnen.
Aan de start van de EuroCup verschenen 14 coureurs. Stephan Driessen #51 was er door veel schade in de 1e manche niet bij. Het werd een mooie strijd tussen diverse coureurs o.a. Frank Wouteres #6, Barry Maessen #14, Jeroen van Eerd #33 en Ralph Verberkt #2. Ralph Verberkt moest zijn V8 na vele rondes in de kop te hebben gereden aan de kant zetten wegens problemen.
Barry Maessen kwam met zijn #14 als eerste over de finish, maar helaas drukte hij halverwege de race bij de inhaalpoging voor P1 van Frank Wouters #6 in de muur. Hierdoor kon de wedstrijdleiding niets anders dan hem bestraffen, hierdoor eindigde Barry Maessen als 2e en werd Frank Wouters winnaar van de EuroCup. Jeroen van Eerd reed de hele race in slipstream van Frank en Barry en eindigde keurig op de 3e plaats en maakte het podium compleet. Bij de ASCARS was het Jeffrey Hageman die als winnaar werd gekroond, P2 was voor Tino van Dijk en de laatste podium plaats is voor de Engelse deelnemer Marcus Bicknell. De manche daarna en finale race gingen naar Barry Maessen #14. Hij werd ook winnaar van het dag klassement gevolgd door Frank Wouters #6 en Jeroen van Eerd #33.

Short Oval
Op de kleine oval streden de coureurs om het dag klassement. Bij de Stockcar F1 was deze dag Gert Elzinga #393 oppermachtig. Hij won alle drie de manches en de finale race. Bij de Stockcar F2 waren de overwinningen verdeeld. Uiteindlelijk was het Wim Peeters Jnr #124 die iedereen te snel af was gevolgd door Gerrit Huussen #440 en als derde Sebastiaan Vowinkel #33. Bij de Stockcar F2 Junioren waren spannende close races te zien. Deze jeugdige opstapklasse was goed gevuld. Rik Maessen #140 won in een mooie strijd de finale race gevolgd door Wout Hoffmans #248 en Jorden Vowinkel #122. De gastklasse de Stockcar F1 Heritage maakte er een mooie demo race van. Links en rechts werd nog als vanouds de bumper gebruikt. De fans op de tribune genoten van deze replica’s Stockcar F1 uit de jaren 80 en 90.

Next race:

Op zondag 23 oktober zal op Raceway Venray gestreden om de Finaleraces & GoldCup Stockcar F2 junioren. Aan de start verschijnen de Stockcar F1, Stockcar F2, Stockcar F2 junioren. Saloon Stockcar, National Hotrod. Op de lange baan zullen de V8 Oval Series hun rondes gaan rijden.