Terugblik WorldCup Stockcar F1 & F2 en European Championship National Ministox

01 september 2022

Een weekend om niet te vergeten. Zaterdag 20 en zondag 21 augustus waren de dagen van het jaar op Raceway Venray. Volle tribunes met mega fans alle komend voor het World Cup Stockcar F1 en F2 weekend op Raceway Venray. Nog eens aangevuld met de European Championship National Ministox. De Engelse fans waren massaal naar het Limburgse Venray afgereisd met de hoop dat de World Cup titel te behalen. Naast de Stockcar F1, F2 en National Ministox kwamen de National Hotrods en de V8 Oval Series aan de start.

Tekst: Marcel Bol

Zaterdag
De zaterdag stond geheel in het teken van de WorldCup Stockcar F2 en de European Championship National Ministox. Daarnaast werd er in de Stockcar F1 nog gestreden om de befaamde Long Track Memorial Trophy.

De WorldCup Stockcar F2 werd gewonnen door Wim Peeters (#124) gevolgd door Harley Burns (UK 992) en Chris Burgoyne (UK647). De European Championship National Ministox titel pakte Joelan Maynard (UK51). Tweede werd Toby Partridge (UK223) gevolgd door Tom Holcroft (UK496) als derde. Nederlander Wout Hoffmans (#248) behaalde de finish helaas niet. De tweede Nederlander Jaisen Schouten (#199) was betrokken bij een crash en moest even ter controle naar het ziekenhuis. Zondag was hij weer van de partij.

De Long Track Memorial Trophy in de Stockcar F1 kende een slagveld. Liefst 18 coureurs moesten hun Stockcar F1 op het midden terrein parkeren wegens schade. De uiteindelijk winnaar was de Engelse favoriet Tom Harris (#1) gevolgd door de Nederlanders Gert Elzinga (#393) en Wesley Schaap (#77).

Bij de National Hotrod ging de finale race naar John van de Bosch (#6). Met achter hem Lars Dreschel (D94) en Tim Dreschel (D940) die als derde eindigde.

Bij de V8 Oval Series was Barry Maessen (#14) sterk rijdend voor Ralph Verberkt (#2) en Frank Wouters (#6). Drie kemphanen die de gele zaterdag bepaalde in de heats.

Zondag
Ja deze dag was het hoogte punt voor vele Stockcar F1 fans. De World Cup Stockcar F1. Met liefst 36 coureurs op de baan met alle toppers uit Engeland. Tevens werd deze dag nog gestreden om de Bev Greenhalf Memorial. De World Cup Stockcar F1 kende enkele herstarten door crashes links en rechts op de baan. Het rijders veld werd hierdoor goed uitgedund maar strijd was niet minder.

In de laatste ronde was het nog spannend gezien Luke Davidson (UK464) nog een "Last Blender" probeerde die helaas mislukte waardoor Danny van Wamelen (#47) rijdend voor Stockcar Team Baarlo de de befaamde titel op zijn naam mocht schrijven. Luke Davidson (UK464) werd tweede en Baarlonaar Rick Lenssen (#318) werd derde. Groot feest in Baarlo waar het Stockcar racen ooit is begonnen op Circuit De Berckt. Destijds georganiseerd door de NACO.
De Bev Greenhalf Memorial kende ook diverse herstarten. Maar de uiteindelijke winnaar was Patrick Kleijsen (#106) gevolgd door Luke Davidson (UK464) en Tom Harris (UK1).

De National Ministox pakte Joelan Maynard (UK51) de titel en overwinning met als tweede Lewis Smith (UK239) en als derde Tom Rogers (UK3). Nederlander Wout Hoffmans (NL248) eindigde keurig op een 12de plaats.

Volgende race:
Op zondag 25 september zal op Raceway Venray gestreden om de EuroCup V8 Oval Series.
Aan de start verschijnen de Stockcar F1, Stockcar F2, Stockcar F2 junioren, Heritage Stockcar, Saloon Stockcars. Op de lange baan zullen de V8 Oval Series hun ronden gaan rijden.

Terug naar overzicht
2024 Raceway Venray
Created by LR Internet