Trackdays

Trackdays (vrijdag 4 maart en vrijdag 1 april 2022)

Wil je met je eigen auto rijden op Raceway Venray? Dan is een trackday perfect voor jou! Wie weet is dit je eerste stap in je autosportcarrière! Wil je deelnemen aan een circuit dag op Raceway Venray? Met je eigen auto racen op een circuit?

De trackdays op Raceway Venray kenmerken zich door een strakke organisatie, maar een gemoedelijke sfeer in de pitstraat en op de baan. Het zijn nadrukkelijk geen racedagen en zaken als elkaar op het scherp van de snede uitremmen en deurklink aan deurklink door bochten gaan zijn verboden.

Het is de bedoeling dat iedereen zich thuis voelt op onze dagen, van snelle, ervaren racer tot absolute beginner in zijn straatauto en dat kan alleen maar als iedereen rekening houdt met elkaar. De snellere rijder dient rekening te houden met de langzamere rijders en van de langzamere rijders wordt verwacht dat ze zich bewust zijn van mogelijke snelheidsverschillen en hun spiegels goed in de gaten houden.

We rijden vanuit een open pitlane principe. Dus vanuit de pitlane kun je de baan op wanneer je wilt, je wordt dus niet in groepen ingedeeld. 

De trackday speelt zich af op een 1200 meter lang parcours dat stukken van de Short oval, 1/2 mile oval (met banking!) en het binnenterrein met elkaar verbindt.

TRACKDAY VOORWAARDEN
-auto moet voorzien zijn van een kenteken en geldig APK bewijs – daarmee   
 dus voorzien van goede banden, geen olie lekken, goede uitlaat en goed
 werkende remmen.
-deelnemers zijn verplicht om een helm te dragen.
-deelnemers dragen de veiligheidsgordel.
-er mag op Raceway Venray maximaal 85 dB geproduceerd worden. Hier kan
 op worden gecontroleerd.
-Kinderen onder de 16 jaar mogen niet meerijden op Raceway Venray, tenzij   
 ze over een racelicentie beschikken.
-Betaling dient vooraf of uiterlijk op de dag zelf (contant) te geschieden. 

KOSTEN
De kosten voor een trackday zijn €350,- per auto. Wil je met meerdere personen in deze auto rijden dan kost dit €25,- per persoon extra, dit geldt ook voor eventuele bijrijders.

PROGRAMMA

08:30 - 09:30 | Inschrijven

09.30 - 10.00 | Veiligheidsbriefing

10:00 - 12:00 | Open pitlane rijden

12:00 - 13:00 | Middagpauze

13:00 - 17:00 | Open pitlane rijden

TOESCHOUWERS
Toeschouwers zijn natuurlijk welkom op onze trackdays. Ze kunnen plaatsnemen op 1 van onze overdekte tribunes, een kijkje nemen in de pitlane en genieten in onze kantine, met uitzicht over het circuit, van een hapje en een drankje. 

GELUIDSBESCHERMING
Het geluidsniveau wordt voor elk voertuig afzonderlijk gemeten. Bij overschrijding van de waarde wordt deelname uitgesloten zonder restitutie. Het ontbreken van bijvoorbeeld een uitlaatdemper of de katalysator kan leiden tot te hoge geluidsniveaus. Een open luchtfilter kan ook overmatige geluidsniveaus veroorzaken. Zorg er dus voor dat je auto niet te luid staat.

AANMELDEN
Wanneer je wilt deelnemen aan een trackday stuur dan een mail naar info@racewayvenray.com met daarin de datum van de trackday, je naam, adres en telefoonnummer. Je ontvangt dan de verdere informatie en bevestiging.image3.jpg