Raceklassen

Het racecircuit van Raceway Venray is uniek in zijn soort, nergens anders in Europa is zowel een ¼ mile omringd door een ½ mile te vinden. Op Raceway Venray wordt in vier verschillende klassen geracet te weten:

LM V8
De LateModel V8 klasse is uniek in zijn soort. Momenteel is dit de enige klasse die vast op de ½ mile van Raceway Venray rijdt. De klasse is ontstaan uit de European Late Model Series. In 2011 hebben de eerste LM V8 auto’s wedstrijden gereden op het Noord-Limburgse circuit. De LM V8 behaalt een gemiddelde rondetijd van 20.2 seconden en bereikt een snelheid van ruim 195 km per uur. De auto’s rijden allemaal op dezelfde banden en hebben per race dag een maximum aantal te gebruiken banden. In deze klassen zijn dit er maximaal twee per dag.

Stockcar F1
Vanuit Oudsher staat de Stockcar F1 al op het programma van Raceway Venray en eerder op circuit de Peel. Deze raceauto’s die vrij gebouwd mogen worden hebben 500 – 700 pk en halen een snelheid van 140 – 150 km per uur op de 1/4 mile. Deze klasse rijdt volgens het Engelse Brisca regelement. Dit regelement schrijft voor dat alle stockcars met dezelfde banden moeten rijden en een minimum gewicht dienen te hebben.  De coureurs mogen bumpercontact hebben om van een positie te verbeteren.

Stockcar F2
Ook deze klasse racet van oudsher op Raceway Venray en voorheen op circuit de Peel. De klasse die voormalig de Superstock klasse heette valt net zoals de stockcar F1 onder het Brisca regelement. Alle F2 stockcars hebben een 2 liter Ford motor en is van Engels fabricaat. Het reglement schrijft voor dat alle auto’s dezelfde banden en versnellingsbak dienen te hebben. De F2 stockcars halen een snelheid van 140 – 145 km pu op de 1/4 mile. Ook hier mogen de coureurs bumpercontact hebben  om van positie te verbeteren met ingaan van de bocht.

Hot Rods
Anders dan bij de Stockcar F1 & F2 zijn de Hot Rods ontstaan vanuit ‘gewone’ auto’s. Dit betekent dat de coureur in de normale positie in de Rod zit. Bij de F1 en F2 zit de coureur boven op de achteras en in het midden van de auto.  Auto’s die gebruikt worden voor de Hot Rod klasse  zijn o.a.; Peugeot 206, Ford Fiësta, Opel Tygra en BMW Z4. De Hotrod haalt zo’n 150 km pu op de 1/4 mile en rijdt al sinds jaar en dag op het ‘oude’  circuit de Peel en verschijnen bijna elke race traditiegetrouw aan de start van Raceway Venray. De Hot Rod is een non contact klasse.

Ukkepukke Race
In 2012 is de Ukke Pukke Race weer een nieuwe leven ingeblazen en rijden kinderen tussen de vier en twaalf jaar in grote getalen mee in het voorprogramma van elke Speedway. Deze coureurs in wording rijden mee in o.a. minikarts, eigen gebouwde stock cars, quads en sinds kort zijn er ook racing helmets en de racing crates te bewonderen op de baan.