EERSTE LIGFIETSEVENT OP RACEWAY VENRAY EEN FEIT!

11 juni

Eerste ligfiets-event op Raceway Venray een feit!

Dat het circuit van Raceway Venray niet alleen geschikt is voor ronkende motoren en piepende banden wordt duidelijk tijdens het evenement Cycle Vision. Op zaterdag 28 en zondag 29 juni 2014 vindt er voor het eerst het ligfiets- event Cycle Vision plaats. Ruim 120 deelnemers hebben zich aangemeld om twee dagen lang deel te nemen aan spectaculaire ligfietswedstrijden in diverse klassen. Naast de ligfietswedstrijden worden ook lezingen verzorgd door onder andere ligfietsontwerpers, onderzoekers en fietsreiziger tevens wordt een spectaculaire skate-demonstratie georganiseerd en is er uiteraard een probeercircuit waarop bezoekers diverse ligfietsen zelf uit kunnen proberen.

Ligfietsen zijn er in veel soorten en maten. Zo komen op Cycle Vision ook diverse klassen aan bod. De meest exotische ligfietsen die je ooit bij elkaar hebt gezien gaan met elkaar de strijd aan. De wedstrijden zijn spectaculair voor het publiek; de half- en gestroomlijnde  velomobielen racen met meer dan 60 km/h  over het circuit.

Wereld recordpoging
Eén van de hoogtepunten van Cycle Vision is het wereldrecordpoging ligfietsen. Zaterdagavond om 22:00 uur* gaat Jan van Steeg van het Cygnus team proberen het 12-uurs record te breken. Hij moet in dit tijdsbestek zo veel mogelijk rondes rijden op de racebaan. Vorig jaar tijdens het World Speed Challenge in Nevada haalde zijn fiets wel 125 km/u. Tijdens Cycle Vision verschijnt zijn team met de gloednieuwe Cygnus Omega. Een unieke kans om deze recordfiets in actie te zien!

Toertocht door de mooie omgeving van Venray Voor de liefhebber is er op zaterdag en zondag een route van 35 km en van 55 km uitgezet om de veelzijdige omgeving van Venray te verkennen. De route start vanuit het Welkomst Center op Raceway Venray en leidt de fietser langs de mooiste plekjes van Venray en omgeving. De route is geschikt voor elke fiets(er).

* indien de weersomstandigheden het toelaten

Klik hier voor meer informatie over Cycle Vision

Terug naar overzicht
EERSTE LIGFIETSEVENT OP RACEWAY VENRAY EEN FEIT!