Stockcar F2 junioren op Raceway Venray

27 april

Sinds een aantal jaren zijn de allerkleinsten ook actief op Raceway Venray. Iedere wedstrijd bijten de Ukke Pukke en de Stockcar F3 klasse de spits af op Raceway Venray. Deze klasse is bedoeld voor kinderen tot 12 jaar. Tot dit jaar bood Raceway Venray geringe mogelijkheden voor de oudere kinderen vanaf 12 jaar. Vanaf dit seizoen is daar verandering in gekomen. Op Raceway Venray starten we dit seizoen ook met de Stockcar F2 Junioren.

De investering is in principe gering. Een normale Stockcar F2 auto kan voor deze klasse worden gebruikt. Diverse rijders, rijden dan ook in de auto van hun vader, oom of andere relatie, die op dezelfde dag ook op de baan verschijnen tijdens de Stockcar F2 klasse.

Er zijn wel enkele aandachtspunten:

  1. De kinderen dienen goed in de racestoel te passen.
  2. De kinderen dienen te beschikken over een  goed vastgemaakte helm (in goede toestand) voorzien van het (leesbare) ECE 22-05 keurmerk of hoger.
  3. Tijdens wedstrijden moeten alle deelnemers goedgekeurde, brandwerende kleding dragen met aantoonbaar minimaal de norm EN 531/ SFI .3.2A/3.
  4. De deelnemer moet een nekband dragen met aantoonbaar label Nomex III.
  5. Het gebruik van een Frontal Head Restraint (HANS) is toegestaan mits de hierbij behorende helm, veiligheidsgordels, veilig is.

Deze klasse komt op de volgende data aan de start op Raceway Venray:

  • 29 en 30 april 2017 -  stockcar F2 junior "Autoservice van der Poel Trofee"
  • 19 augustus 2017
  • 24 september 2017
  • 22 oktober 2017 - stockcar F2 junior "Kruimeltjes Cup"

Het inschrijfgeld (inclusief startlicentie) voor de F2 junior klasse is 30 euro per wedstrijddag of 50 euro voor een weekend. Ook met een kleine deelname laten we de wedstrijden gewoon doorgaan zodat de kinderen meer race ervaring op kunnen doen. Tijdens het Stockcar weekend op 29 en 30 april 2017 hebben we op zaterdag 1 uur en op zondag 45 minuten extra trainingstijd gereserveerd voor de Stockcar F2 Junioren zodat ze kunnen oefenen. Het tijdschema is te vinden op de website, klik hier..

Terug naar overzicht
Stockcar F2 junioren op Raceway Venray