5 & 6 JULI RACEWAY VENRAY LM-V8 EURO CUP WEEKEND

29 juni

5 & 6 juli Raceway Venray LM-V8 Euro Cup weekend

Met spectaculaire Pick-Up Racing uit Engeland als gastklasse

Met de voor Nederland unieke Pick-Up (trucks) uit Engeland als gastklasse op de ½ Mile oval, zal het LM-V8 Euro Cup weekend op zaterdag 5 en zondag 6 juli op Raceway Venray, extra glans gaan krijgen. Met dit schot vooraf en de vele aandacht die gericht wordt op het ½ Mile weekend komen de de fans van de ¼ Mile zeker niets te kort. Ook de Stockcar Formule klassen zullen dit weekend een groot aantal heats verrijden.

½ Mile weekend Raceway Venray, pronkt er op de billboards en posters in de regio. Met trots mag gezegd worden dat, op 5 en 6 juli, een stukje ‘Pure Amerikaanse autosport’ beleefd kan worden op en rond het bloedsnelle circuit in het Noord Limburgse, Ysselsteyn. Met de al bekende LM-V8 klasse die de Euro Cup verrijden en de uit Engeland afkomstige Pick-up’s (beide afgeleide van de in Amerika immens populaire NASCAR series) waant de autosport fan zich twee dagen lang in het verre Amerika.

Uniek tijdens het eerste weekendevenement dit jaar, is de Pick-Up Racing “formula”. Nog nooit eerder hebben deze speciaal door Engelsman Sonny Howard ontworpen trucks hun motoren laten ronken op Raceway Venray. Tussen de 15 en 20 Pick-Up’s zullen hun opwachting maken op de ½ Mile op 5 en 6 juli op Raceway Venray. Om met dit aantal auto’s aan de start te verschijnen gaat hier heel wat voorbereiding aan vooraf. Uit alle windstreken van Engeland verzamelen de pick-ups zich. Normaliter racen deze snelle Pick-up’s op Rockingham International Motor Speedway en diverse GP circuits in het Verenigd Koninkrijk. Een mooi en spectaculair wedstrijdverloop kenmerkt deze Engelse Pick-Up Racing formule, net als onze vaste ½ Mile klasse de LM-V8, vrij vertaalt de ‘Late Model-V8’s’.Deze Nascar gelijkende LM-V8 klasse, haalt tegenwoordig al een topsnelheid van nabij de 200Km/h en zoeven met dit moordend tempo langs de hoofdtribune waar bijna 2500 autosport-enthousiastelingen met de neus op het gebeuren zitten. Met de voltooiing van de nieuwste tribune (plaats voor 1300 bezoekers), worden de contouren van het Venrayse Motodrome steeds beter zichtbaar.

In deze entourage gaan de LM-V8 coureurs de strijdt aan voor hun eerste kampioenschapswedstrijd. Onder de naam Euro-Cup zullen de “spreekwoordelijke” vonken op zaterdag en zondag er vanaf gaan vliegen. Regionaal mogen ook een aantal coureurs worden verwelkomt; waaronder Marc Stegmeijer (Baarlo), Roy Hendriks (Maasbree), Stephan Driessen (Horst-Metrik) en Barry Maessen (Ysselsteyn) die laatste is een grote kanshebber op de Euro Cup. Hij zal dan wel eerst nog af moeten rekenen, met het sterke team den Biggelaar uit Made. Zaterdag worden de punten vergaard voor de Euro-Cup startopstelling. Deze zal als eerste heat op zondag worden verreden.

De Stockcar formule 1 en 2 coureurs maken zich het weekend van 5 & 6 juli  op voor de laatste twee race dagen voor hun World Cup weekend in augustus. Punten scoren is de missie, voor een goede startplaats. Achttien Stockcar F1 en F2 heats zullen worden verreden in dit op voorhand sensationele Euro Cup weekend. In Engeland wordt het Wereldkampioenschap Hotrod verreden en zullen deze snelle silhouet bolides, voor de juli races niet op het programma staan.

Traditiegetrouw worden beide dagen geopend door onze Ukke Pukken, waarna het officiële deel van het programma zal starten.

Terug naar overzicht
5 & 6 JULI RACEWAY VENRAY LM-V8 EURO CUP WEEKEND