AANLEG MOTORCROSSBAAN OP RACEWAY VENRAY!

14 juli

Het weekend van 19 en 20 juli staat Raceway Venray volledig in het teken van motorcross tijdens het Internationaal Jeugdweekend van Motorsport Organisatie Nederland ( MON).  Speciaal voor dit  weekend  wordt op Raceway Venray een motorcrosscircuit gerealiseerd. Tussen de lange en korte baan in wordt een uitdagend zandcircuit aangelegd welke  een uitloop krijgt naar de grote baan.

Op Raceway Venray  zijn  al een ¼ en ½ Mile ovalbaan aanwezig, maar nu wordt dus ook een quad- en motorcross baan aangelegd. Om aan de eisen van de MON te voldoen dient een circuit aangelegd te worden van minimaal 1,2 kilometer. Om aan deze  voorwaarde  te voldoen wordt ook de grote geasfalteerde baan betrokken bij de crossbaan. Over een gedeelte van de grote oval wordt klei gelegd zodat de crossers achter de tribune op het binnen terrein langs kunnen crossen. Natuurlijk zullen de nodige bochten en schansen het circuit uitdagend en technische  maken.

Het is voor het eerst dat het MON Internationale crossweekend wordt georganiseerd op het nieuwe circuit van Raceway Venray. Het beloofd een weekend te worden met spectaculaire motorcross- en quadraces. Zo verschijnen er onder andere  50 cc mini motoren, quads en 85 cc grote en kleine wielen aan de start. De leeftijden voor de klassen variëren van 5-8 jaar tot 10 -13 jaar oplopend tot maximaal 16 jaar. Ook is er een open brommerklasse waar iedereen die nog een brommer of scooter in de schuur heeft staan aan deel mag nemen (11-70 jaar). ( Inschrijven vooraf of op de dag zelf is verplicht, www.mon.nl).

Veel regio-rijders
Rijders afkomstig uit onder andere uit Spanje, Letland, Engeland, Zuid Afrika, Denemarken en Duitsland zullen aan de start verschijnen tijdens het jeugdweekend. Daarnaast komen vele rijders uit onze eigen regio mee dingen naar de eerste plaats in de eerder genoemde klassen.  Rijders die zich al aangemeld hebben zijn;   Job en Wout Smit uit Ysselsteyn, Jordy Roeffen en Roan van Vehjel uit Horst, Juup Taks en Jules Deenen uit Wanssum en Josh Breukers uit Lottum.

Terug naar overzicht
AANLEG MOTORCROSSBAAN OP RACEWAY VENRAY!