BERICHT VAN DE BVSR INZAKE TRACTION/LAUNCHE CONTROL

15 juli

Beste stockcar F1 rijders,

Afgelopen weekend, 5 en 6 juli, is door een aantal leden van de BVSR te samen met de organisatie van Raceway Venray een aantal aanvullende controles gedaan aan enkele F1 stockcars. Reden van deze controle is de verdenking van oa Traction/Launche control. De controles en metingen die zijn verricht zijn vooraf zorgvuldig voorbereid door een comité van de BVSR en Raceway Venray, aangevuld met personen met kennis van deze complexe materie. De controles zijn zaterdagavond na de finale en zondagochtend uitgevoerd. Op dit moment doen wij geen uitspraken  omtrent de metingen die gedaan zijn.

Traction/Launche control en motormanagement control komt in alle geledingen van de autosport voor. Mogelijk ook in onze vorm van racen. Dit geldt voor Stockcar racen voor zowel het asfalt, land of sintels. De reden voor de meting was onder andere controle op het type MSD kast, controle op de eventuele toevoeging van Traction/Launche Control, maar ook het verzamelen van meetwaarden zodat de BVSR in de toekomst betere controles kan uitoefenen.

Daarnaast willen wij als onafhankelijk orgaan kennis op doen om eind van het jaar de regels in het technisch reglement nog duidelijker te kunnen beschrijven op dit gebied.

Op dit moment wordt er weer veel gezegd en geschreven op oa diverse fora op het internet waarbij mensen persoonlijk worden bekritiseerd. De mensen die hieraan meewerken, steken hun nek uit om gelijkwaardigheid, eenduidigheid, eerlijkheid en vooral betaalbaarheid in onze sport te waarborgen!

Ja wij vermoeden Traction/Launche control of ander type illegale aanpassingen binnen onze vorm van autosport maar nee, nav de controle die heeft plaatsgevonden aan 5 auto’s kunnen wij op basis van de huidige metingen niet zeggen dat Traction/Launche  Control is toegepast. De komende weken zullen we verder gaan bepalen welke stappen in de nabije toekomst gezet gaan worden.

Met vriendelijke groeten,

BVSR/Raceway Venray

Terug naar overzicht
BERICHT VAN DE BVSR INZAKE TRACTION/LAUNCHE CONTROL