KWALIFICATIE PROCEDURE WK STOCKCAR F1 2014

18 juli

Kwalificatie procedure WK stockcar F1 – 2014

Het WK stockcar F1 wordt ieder jaar in Engeland  georganiseerd. Vanuit Nederland mogen er in 2014 8 rijders worden afgevaardigd. Dit jaar wordt het WK georganiseerd in Coventry, een sintelbaan. Dat betekent dat 5 rijders van het land/sintel worden afgevaardigd en 3 rijders van het asfalt.

Dit jaar worden voor land/sintel 8 WK kwalificatie wedstrijden georganiseerd verdeeld over de banen van ACON en Speedway Emmen. Er worden voor asfalt 8 WK kwalificatie wedstrijden georganiseerd verdeeld over de banen van Raceway Venray en NOV Lelystad.

De volgende puntentelling wordt gehanteerd: Heat:15, 14, 13, 12, 11, 10, 9, 8, 7, 6, 5, 4, 3, 2, 1. Alle deelnemers die zijn gefinisht krijgen 1 punt toegekend Finale 25, 23, 22, 21, 20, 19, 18, 17, 16, 15, 14, 13, 12, 11, 10, 9, 8, 7, 6, 5, 4, 3, 2, 1. Alle deelnemers die zijn gefinisht krijgen 1 punt toegekend; Er worden zowel op het land als op het asfalt 8 WK kwalificatie wedstrijden verreden waarvan slechts 7 wedstrijden meetellen voor de WK kwalificatie. Eén wedstrijd van de totaal 8 wedstrijden telt niet mee. Voorbeeld 1: rijd je alle 8 wedstrijden dan wordt het slechtste resultaat geschrapt. Voorbeeld 2: Rijd je 6 wedstrijden dan wordt een wedstrijd die je niet hebt gereden geschrapt, de andere wedstrijd heb je 0 punten gekregen.

Wanneer 2 of meerdere rijders met een gelijk aantal punten zijn geëindigd in de (eind)puntenstand voor de WK kwalificatie dan is het totaal aantal behaalde punten van de laatste WK kwalificatie wedstrijd doorslaggevend; Andere jaren mochten we nog deelnemen aan de Consolation Semi Final. Dat is komen te vervallen. Dit jaar kunnen 2 extra rijders zich plaatsen via de de zgn Consolation Semi Final in Nederland. Dit is geen aparte wedstrijd maar er is 1 extra WK plaats op elke baan te verdienen.

Dit jaar is dat bij Speedway Emmen en ACON omdat de WK finale op sintels wordt georganiseerd. Indien het WK op asfalt wordt verreden, zal dat op de asfalt banen in Nederland zijn. ACON heeft bepaald dat de winnaar van het Open NK in Augustus mag worden afgevaardigd. Als deze persoon zich al heeft gekwalificeerd dan zal dat automatisch de volgende van het Open NK zijn etc. Speedway Emmen stuurt de de beste niet gekwalificeerde in de finale van 23 augustus. Als deze persoon zich al heeft gekwalificeerd dan zal dat automatisch de volgende van deze heat zijn etc. De via de Consolation Semi Final geplaatste WK finalisten zullen in Engeland niet deelnemen aan het tijdrijden omdat bepaald is dat ze zullen starten vanaf de laatste startrij in de WK finale. Nederlandse Rijders die via het Engelse kwalificatie systeem willen kwalificeren voor het WK in Engeland dienen dit vóór de eerste wedstrijd van het seizoen kenbaar te maken bij BriSCA NL, door het ondertekenen van een daarvoor bestemd formulier. Het formulier kan worden opgevraagd bij BriSCA NL of BriSCA UK. Rijders die via het Engelse kwalificatie systeem willen kwalificeren, doen daarmee afstand van kwalificatie via de Nederlandse weg.

Terug naar overzicht
KWALIFICATIE PROCEDURE WK STOCKCAR F1 2014