PERSBERICHT; TOPRIJDERS AAN DE START TIJDENS DE WORLD CUP OP 16 & 17 AUGUSTUS RACEWAY VENRAY!

8 augustus

Toprijders aan de start tijdens de World Cup op 16 & 17 augustus Raceway Venray!
16 en 17 augustus staat op Raceway Venray het racespektakel van het jaar weer voor de deur: World Cup Stockcar F1 & F2. Er zullen per klasse 35 à 40 rijders van zowel nationale als internationale afkomst aan de start verschijnen. Het World Cup weekend is de belangrijkste stockcarwedstrijd van Nederland. Ook dit jaar zijn er weer grote namen aanwezig; zoals regerend wereldkampioen stockcar F1, Tom Harris die tevens zijn World Cup titel moet verdedigen, maar ook Frankie Wainman jr. die onlangs de Europese titel behaalde in Northhampton verschijnt aan de start in Venray. Uit de stockcar F2 competitie is regerend wereldkampioen James Rygor aanwezig. Een andere grote naam uit de Stockcar F2 wereld is Gordon Moody hij heeft de World Cup titel al een aantal malen op zijn naam staan, maar zal hij ook dit jaar er weer met deze eer vandoor gaan?  Ook regionaal zijn er genoeg rijders vertegenwoordigd in de voorste gelederen. Theo van lier uit Baarlo en Paul Hermkens uit Sevenum staan beide in de top tien. Maar op dit moment heeft Stockcarteam Baarlo met Danny van Wamelen als coureur de beste kaarten in handen met hun pole postion. Kortom een weekend vol spannende en sensationele races.

Europees Kampioenschap BriSCA Mini Stox
Nieuw dit jaar is het Europese Kampioenschap BriSCA Mini Stox. Nog nooit eerder is deze typische Engelse raceklasse voor jeugd van 10 – 15 jaar te gast geweest in Nederland.  26 omgebouwde Mini Coopers voorzien van een volledig subframe zullen op het Nederlandse asfalt hun kunsten gaan vertonen. De jeugd in deze klasse wordt als het ware opgeleid als nieuwe generatie stockcarrijders. Er mag in deze klasse gereden worden met full contact, wat waarschijnlijk voor de nodige oehhs en ahhs op de tribune zal zorgen. Ook zal een regionaal talent meerijden in deze Engelse klasse namelijk Roy Wolters afkomstig uit Montford, de enige Nederlander in de klasse en misschien wel een winnaar!

Vrouwen aan de start
Nikki Hendriks, uit Maasbree is al jaren te vinden aan de start op Raceway Venray. Als enige vrouw dit jaar aan de start weet ze zich kranig staande te houden en bemachtigd ze regelmatig een podiumplaats. Tijdens de races op 16 & 17 augustus zal zij worden vergezeld door Courtney Finniken de eerste en enige Engelse vrouwelijke inzending in de F2 klasse. In Engeland staat ze in de top 10 nieuwkomers van het jaar, tot 2013 reed zij mee in de Mini Stox klasse.

Long Track Memorial Trophy
Als uitsmijter wordt zaterdag de Long Track Memorial Trophy verreden. Een goed gevulde sponsor Cup met in herinnering het jaren geleden gesloten circuit in Baarlo. Enkele fanatieke Baarlonaren maken ook dit jaar het weer mogelijk de wedstrijd te verrijden door het vullen van de prijzenpot. De Engelsman Luke Davidson pakte vorig jaar de titel.

Maar er is meer!
Naast de World Cup die verreden wordt op zaterdag door stockcar  F2 en op zondag door stockcar F1 worden er op beide dagen wedstrijden verreden door de Hotrod klasse op de Short Oval. Op de Half Mile zullen ongeveer 20 LM V8’s aan de start verschijnen die zich op gaan maken om op zowel zaterdag als zondag in 3 manches in 25 ronden het publiek een mooi staaltje racen te laten zien. Traditiegetrouw zullen de Ukke Pukke de spits afbijten op beide dagen en rijden zij enkele rondes op de oval met mini stockcars, quads en karts. Auto liefhebbers kunnen naast de races hun hart ophalen op het rennerskwartier, ze kunnen er in contact komen met de coureurs en monteurs. Snuffelen tussen alle race-goodies bij de talrijk aanwezige stands. Ook aan de kids is gedacht. In de Kidscorner kunnen kinderen ravotten op het springkussen, zich laten schminken of een keer proberen te rijden op de Racecrates. Kortom een weekend vol spanning en vertier op Raceway Venray.

Terug naar overzicht
PERSBERICHT; TOPRIJDERS AAN DE START TIJDENS DE WORLD CUP OP 16 & 17 AUGUSTUS RACEWAY VENRAY!