LONG TRACK MEMORIAL TROPHY

14 augustus

Na een spectaculair verlopen LTMT in 2013, staat ook dit jaar deze echte Cup race weer op het programma. Al vier maal eerder werd deze trophy verreden, met als doel dit tot een echte cup race te laten uitgroeien.

Het was Luke Davidson die de hete kastanjes uit het vuur haalde in 2013. De grote pot met oren en een goed gevulde prijzenpot maakte voor het eerst de oversteek naar Engeland.

Na het verdwijnen van het circuit in Baarlo, werden door een paar Baarlonaren meetings in de kern van Baarlo gehouden en zo kwamen de herinneringen en verhalen weer tot leven, over het eens zo magistrale stuk asfalt, in het dorp. Vele kampioenschappen werden er verreden, maar de mooiste was toch elk jaar weer het langebaan Wereld- kampioenschap voor de stockcar formule 1. Spectaculaire wedstrijden waren het jaar na jaar, met 11 verschillende winnaars, in 22 verreden ‘Long Track’s”. In 1977 heersten de Scota rijders voor eenmaal, met Ian Ireland als eerste winnaar. Een jaar later werd er een ‘verbintenis’ met de BriSCA aangegaan, en groeide dit evenement uit tot iets adembenemends. De sfeer, de uitstraling in één woord uniek.

Raceway Venray heeft na jaren deze zelfde status verworven en kan nu samen met ons terug kijken op 36 jaar Brisca stockcar formule 1 in Nederland. Met de finale in de stockcar formule 1 klasse op zaterdag hopen wij als Long Track Memorial Group u allen een spectaculair sluitstuk van deze eerste World Cup dag te kunnen aanbieden. En zal onder de naam ‘the Long Track Memorial Trophy’ gestreden gaan worden om de eer.

Terug naar overzicht
LONG TRACK MEMORIAL TROPHY