26 OKTOBER PIET KEIJZER MEMORIAL TROPHY OP RACEWAY VENRAY

17 oktober

26 oktober Piet Keijzer Memorial Trophy  op Raceway Venray

Stockcar van Piet Keijzer in oude staat hersteld

Zondag 26 oktober staat alweer de laatste autospeedway van dit jaar gepland op Raceway Venray. Op deze laatste wedstrijddag wordt traditiegetrouw stil gestaan bij stockcarlegende Piet Keijzer uit Helmond, die in 2005 tijdens een race noodlottig om het leven kwam. Tijdens de finalerace van de stockcar F1 klasse wordt de Piet Keijzer Memorial Trophy verreden. Een Trophy die bij veel stockcar F1 coureurs hoog op het lijstje staat. Bijzonder aan deze memorial is dat een van Piets oude stockcars aanwezig zal zijn op Raceway Venray als eerbetoon aan deze fervente stockcarliefhebber.

De stockcar van Piet is geheel gerestaureerd en weer terug gebracht in oude staat. Deze auto, gebouwd midden jaren 80 door Team Keijzer, staat bekend om de tank die op de zijkant zit. Bertus de Boer uit het Friese IJlst heeft samen met enkele vrienden jaren aan de auto gewerkt en deze helemaal in oude glorie hersteld.  Team Keijzer is trots op het resultaat en is erg blij dat deze auto tijdens de Piet Keijzer Memorial 2014 aanwezig is.  De stockcar zal niet meerijden tijdens de memorial maar als show-exemplaar te bewonderen zijn.

Team Keijzer, initiator van de memorial,  is trots dat ook dit jaar weer  om de Piet Keijzer Tropy gestreden zal worden tijdens de finale race van de stockcar F1 klasse. Een  eerbetoon aan de markante Helmonder, die altijd een graag geziene gast was op het circuit in Venray. Daar waar de stockcarwereld in 2005 even stil stond wordt er nu opnieuw stilgestaan bij deze stockcarliefhebber in hart en nieren. Zoon en ook stockcar F1 coureur Geert-Jan Keijzer zal zelf ook deelnemen aan de race wat voor hem ongetwijfeld erg bijzonder moet zijn.

De Piet Keijzer Memorial Trophy staat bij vele coureurs hoog op het verlanglijstje. Vorig jaar ging de eer naar Lee  Robinson H 107, rijdend voor Team Montfort. Zijn naam wordt momenteel op de trofee toegevoegd. De schitterende wisseltrofee  draagt ondertussen al de namen van o.a. Louw Wobbes en Ron Kroonder ( die laatste zal op 26 oktober zijn indrukwekkende  race-carrière beëindigen en zijn laatste wedstrijd op Raceway Venray rijden). Welke coureur  gaat er dit jaar met deze eer vandoor?

Finaleraces en Supercup Hotrod
Naast de Piet Keijzer Memorial Trophy staan ook de Finaleraces op 26 oktober op het programma, waarbij alle welbekende klassen op de lange of korte baan aan de start zullen verschijnen. Het hele jaar is er gereden voor punten, om tijdens de Finaleraces definitief uit te maken wie zich de kampioen van 2014 mag noemen in de LMV8, stockcar F1, stockcar F2 en Hotrod klasse. Daarnaast wordt na kwalificatie ook de Supercup Hotrod verreden. Ook dit keer bijten de Ukke Pukke de spits af en zullen met o.a. mini stockcars, quads en racing crates hun kunsten tonen op de korte baan.

Terug naar overzicht
26 OKTOBER PIET KEIJZER MEMORIAL TROPHY OP RACEWAY VENRAY