OP 26 OKTOBER WORDT ER GESTREDEN OM HET BAANKAMPIOENSCHAP 2014 OP RACEWAY VENRAY

17 november

Op 26 oktober wordt er gestreden om het baankampioenschap 2014 op Raceway Venray

Gerestaureerde stockcar Piet Keijzer aanwezig tijdens de Piet Keijzer Memorial Trophy

Zondag 26 oktober staat alweer de laatste autospeedway van dit jaar gepland op Raceway Venray. Het beloofd een mooie dag te worden met een boordevol programma. De dag zal o.a. in het teken staan van de finaleraces. Het hele jaar is er gereden voor punten om tijdens de finaleraces definitief uit te maken wie zich de baankampioen van 2014 mag noemen in de LMV8, stockcar F1, stockcar F2 en Hotrod klasse. Ook wordt de Supercup Hotrod verreden, na kwalificatie wordt de startopstelling bepaald en wordt er gestreden voor de Cup. Tijdens de finalerace van de stockcar F1 klasse wordt voor de vierde maal de Piet Keijzer Memorial Trophy verreden als eerbetoon aan de in 2005 om het leven gekomen stockcar F1 coureur Piet Keijzer. Traditiegetrouw zullen de Ukke Pukke de spits afbijten en hun kunsten vertonen op de korte baan. Baankampioenschap 2014 Tijdens de Finaleraces zullen in alle klassen de laatste punten verdeelt worden voor het baankampioenschap 2014. Voor velen coureurs nog een behoorlijke strijd om die zwaar bevochte plaats te behouden, of juist de concurrentie van deze plek te verdringen. Het belooft een daverend slot akkoord te worden van  een bewogen maar vooral spectaculair jaar racen op Raceway Venray.

Supercup Hotrod
De Supercup Hotrod, een echte uitsmijter voor het seizoen 2014. Namen als Ralph Verberkt , Erik Roeffen en Nestor John van den Bosch zullen aan de start verschijnen. Na een kwalificatiesessie zal de startopstelling geformeerd worden. Tijdens de 30 ronden tellende race zal de strijd pas gestreden zijn na het vallen van vlag. Zal het een race worden waar de hele heat ‘deur aan deur’ wordt gestreden of weet de gelukkige al vroeg een gaatje te slaan? We gaan het zien op zondag 26 oktober.

Piet Keijzer Memorial Trophy
Op deze laatste wedstrijddag wordt traditiegetrouw stil gestaan bij stockcarlegende Piet Keijzer uit Helmond, die in 2005 tijdens een race noodlottig om het leven kwam. Tijdens de finalerace van de stockcar F1 klasse wordt de Piet Keijzer Memorial Trophy verreden. Een Trophy die bij veel stockcar F1 coureurs hoog op het lijstje staat. Bijzonder aan deze memorial is dat een van Piets oude stockcars aanwezig zal zijn op Raceway Venray als eerbetoon aan deze fervente stockcarliefhebber. Er zijn enkele jaren nodig geweest om de stockcar in oude glorie te herstellen. De stockcar zal niet meerijden tijdens de memorial maar als show-exemplaar te bewonderen zijn. Zoon en ook stockcar F1 coureur Geert-Jan Keijzer zal zelf ook deelnemen aan de race wat voor hem ongetwijfeld erg bijzonder moet zijn.

Afscheid Ron Kroonder
Ron Kroonder, een legende op het gebied van stockcarraces zal zondag 26 oktober na een indrukwekkende race-carrière van bijna 30 jaar zijn laatste wedstrijd rijden op Raceway Venray. Heel jong reed Kroonder al mee in de stockcar F1 klasse en niet geheel onverdienstelijk, zo won hij drie maal de World Cup Stockcar F1 en haalde nog vele andere prijzen binnen. Zal hij tijdens zijn laatste race nog een prijs in de wacht kunnen slepen?

Terug naar overzicht
OP 26 OKTOBER WORDT ER GESTREDEN OM HET BAANKAMPIOENSCHAP 2014 OP RACEWAY VENRAY