A trip down Memory Lane, Heritage UK

17 maart

Wie kent ze niet de ‘Heritage Stockcars’ de nieuwste hype onder stockcar fans, met een zwak voor de, 70’s, 80’s en 90’s.
Vooral de tachtiger jaren roepen bij de Heritage stockcars veel herinneringen op, dit natuurlijk ook omdat van deze oudgedienden veel materiaal beschikbaar is gebleven. Door Heritage H104 bestuurder Ron Christis werd ook in onze regio een zeer mooie Heritage gereïncarneerd. Deze enthousiasteling, nam op verzoek van het Stockcar weekend stuurgroep contact op met zijn Engelse collega’s. Zie hier een lijstje Engelse stockcars die terug laten verlangen naar vervlogen tijden. Trots mogen we melden dat we mogen verwelkomen; GB247 Andy Webb’s Space Frame F1. Andy zelf was een graag geziene gast op de Nederlandse circuits. Zo nam hij met deze F1 deel aan de Long Track en Europese kampioenschappen onder de organisatie van de NACO.

GB286 John Toulson’s mid 80’s supercar. Ook John kwam diverse malen richting Baarlo om daar te racen voor goud.

GB59 Barrie Sheperd 70’s Red topper. Met het nostalgische kontje, waar in het verleden de accu en tank in werden ondergebracht.

GB501 Chris Elwell’s late 80’s beauty! We kenden al de Kiwi stockcars, maar deze space frame kiwi lookalike, liet vele versteend staan kijken. Een revolutionair design, en een monster op de baan.

GB33 Peter Fading’s World Championship F1. Met een lichtgewicht concept verraste Peter Faling vriend en vijand en snoepte zo menig maal de ‘Long Track’ titel weg bij zijn Nederlandse concurrenten.

Photo's by: Colin Casserley

          

Terug naar overzicht
A trip down Memory Lane, Heritage UK