ALLARD KALFF RIJDT OP RACEWAY VENRAY IN LMV8 KLASSE OP 26 OKTOBER!

23 oktober

Allard Kalff rijdt op Raceway Venray in LMV8 klasse op 26 oktober!

Allard Kalff in de herkansing tijdens de Finaleraces van 26 oktober op Raceway Venray

Allard Kalff, bekend als autocoureur en als autosportreporter voor RTL zal zondag 26 oktober meerijden in de LMV8 klasse op Raceway Venray. Eerder dit jaar tijdens de Pinksterraces heeft Allard ook meegereden in deze klasse. Enige technische tegenslag zorgde ervoor dat hij de races niet uit kon rijden, dus aanstaande zondag gaat Allard in de herkansing. Hij zal het onder andere  op gaan nemen tegen lokale  favorieten  Barry Maessen en Joey Hanssen.

Allard Kalff is in 1981 begonnen met autoracen. Na een aantal jaren met formule auto’s gereden te hebben in binnen- en buitenland rijdt hij vanaf begin jaren 90 met toerwagens en GT auto’s. Nederlands kampioen werd hij in 1986 en 2003. Daarnaast stond hij veelvuldig op het podium in binnen- en buitenland. Vanaf eind jaren 80 combineerde Allard racen met het commentaar geven voor televisie. Hij is bekend als autosportreporter voor RTL maar hij heeft ook vele Amerikaanse raceseries van commentaar voorzien.

Indycar en Nascar opende zijn ogen en gaven het inzicht dat oval racen niet alleen een vak apart is maar ook een enorm gaaf spektakel. Op de vraag of hij nog een keer op de grootste oval van Europa wilde racen hoefde hij dan ook niet lang na te denken en stemde meteen in.  Zijn motto voor zondag 26 oktober? Plezier hebben!

“Ik heb geen illusies als het gaat om het behalen van een podiumplaats maar het feit dat ik op een oval kan racen is iets dat ik zeker niet voorbij laat gaan. Tijdens de Pinksterraces waren er technische probleempjes, jammer, maar dat is ook autosport, afgelopen week heb ik met mijn auto gereden en alles liep als een zonnetje dus we gaan voor drie  mooie races ” Aldus Allard.

Terug naar overzicht
ALLARD KALFF RIJDT OP RACEWAY VENRAY IN LMV8 KLASSE OP 26 OKTOBER!