RACEWAY VENRAY EN NNO TER APEL GAAN EEN SAMENWERKING AAN!

24 november

Raceway Venray en NNO Ter Apel starten samenwerking t.a.v. 2.0 litre Hotrods & BriSCA stockcar F2

De short-oval van Raceway Venray en het ovale circuit van NNO Ter Apel, ze liggen maar liefst 250 km van elkaar verwijderd, maar groeien vanaf 2015 toch dichter naar elkaar toe. In 2015 starten beide organisaties met een uitwisseling van klassen.

Jaarlijks staat in augustus op Raceway Venray de World Cup titelstrijd van de BriSCA stockcar F2 op de kalender. Het is dé titelstrijd op het asfalt van deze spectaculaire klasse in Nederland. Alleen de hoogst geklasseerde coureurs mogen aan de daadwerkelijke titelstrijd deelnemen. Tot op heden werd deze kwalificatie en tevens de startopstelling bepaald door de klassering van de coureurs tijdens het seizoen op Raceway Venray. In 2015 zullen echter ook twee wedstrijden van de BriSCA F2 op het circuit in Ter Apel meetellen voor de kwalificatie en daarmee startopstelling van de World Cup finale voor de BriSCA F2 in augustus. Door de kwalificatie over meerdere circuits te verrijden krijgt deze titelstrijd nog meer glans. De eerste kwalificatie wedstrijd meetellend op het circuit in Ter Apel zal op zondag 5 april (1e paasdag) en de tweede op donderdag 14 mei (Hemelvaartsdag) plaats vinden.

 

De in 2014 op het vasteland van Europa geïntroduceerde Spedeworth 2.0 litre Hotrods door NNO Ter Apel is een succesformule gebleken. Binnen een jaar tijd stonden er meer  dan tien rechts gestuurde Hotrods aan de start, allen uitgevoerd met 2000cc Ford Pinto of Zetec motor. Deze winter lijken daar nog een groot aantal nieuwe coureurs bij te gaan komen. NNO Ter Apel is een samenwerking gestart met de Britse promotor Spedeworth Motorsports  en eigenaar van deze klasse, om deze klasse ook in Nederland te beheren en te promoten. In 2015 zal deze klasse zes wedstrijden verrijden op het circuit van Ter Apel voor het Internationale Nederlands kampioenschap Ovalracing. Daarnaast zullen er twee wedstrijden op Raceway Venray verreden worden. De punten van deze wedstrijden zullen meetellen voor de gradings en de uiteindelijke winnaar van het ‘zilveren dak’ van deze klasse. Op maandag 6 april (2e paasdag) en zondag 25 oktober zullen onder begeleiding van NNO Ter Apel officials de 2.0 litre coureurs dan ook op de short-oval van Raceway Venray, rechts-om hun rondjes maken.

Het nieuwe seizoen lijkt op zowel het circuit in Venray als in Ter Apel tijdens het paasweekend dan ook mooi te beginnen. Met de 2.0 litre Hotrods, National Hotrods en BriSCA F2 tijdens 1e Paasdag aan de start op het circuit in Ter Apel en de volgende dag op Raceway Venray, aangevuld met alle ‘eigen klasses’ ontstaat er voor zowel de coureurs als de racefans een zeer fraai Paasweekend!

 

Raceway Venray & NNO Ter Apel

Terug naar overzicht
RACEWAY VENRAY EN NNO TER APEL GAAN EEN SAMENWERKING AAN!