SENSATIONEEL, ROY MAESSEN WINT WORDCUP F1 2016

22 augustus

Roy Maessen is de grote winnaar geworden van de World Cup Stockcar F1 2016 op Raceway Venray. De beker met de grote oren blijft dit jaar in Nederland!

Het zag er naar uit dat Roy met groot machtsvertoon op de overwinning  zou afstevenen toen er toch nog een herstart kwam. Ron Kroonder dreigde nog roet in het eten te gooien maar werd op vakkundige wijze in de allerlaatste bocht aan de kant getikt door Roy zodat deze ongestoord de titel kon binnen halen.

Het racen zit bij de familie Maessen in het bloed. Was het ooit zijn vader die de strandrace in Scheveningen wist te winnen in een zijspan, zijn jongere broer Joe Maessen haalde al vele grote overwinningen op de Quad.

Roy begon in de F2 en haalde daar ook de nodige successen, maar deze overwinning is er een die telt en die nemen ze hem nooit meer af. De 2e plaats werd ingenomen door Ron Kroonder en de 3e plaats was voor  Frankie Wainman Jr. uit de UK. De grote beker werd uitgereikt door de gebroeders Harry en Ton Maessen wat een onvergetelijk plaatje opleverde. Het vele werk, het altijd bezig zijn met de raceauto en het nooit opgeven hebben er toe geleid dat Roy zich de verdiende en terechte winnaar mag noemen van de Worldcup F1 2016 op Raceway Venray.

Terug naar overzicht
SENSATIONEEL, ROY MAESSEN WINT WORDCUP F1 2016