EuroCup LMV8 blikvanger

21 juni

PERSBERICHT
Venray, 21 juni 2016

Autospeedway op zondag 26 juni op Raceway Venray!

Op zondag 26 juni staat race nummer drie op de internationale autospeedwaykalender van Raceway Venray aan de Peelweg 47 in Ysselsteyn. Blikvanger in het bomvolle programma is de strijd om de  EuroCup LMV8.

Tijdens de EuroCup kunnen de racefans genieten van een stukje pure Amerikaanse autosport op de Half Mile Oval. Er rijden die dag ongeveer 25 late models, die een gemiddelde rondetijd van 19.3 seconden en een snelheid van ruim 195 per uur behalen. Tijdens deze EuroCup worden eenmalig veertig ronden gereden. Anders dan bij de reguliere races mag de coureur die vanaf de vorige LMV8 EuroCup de meeste punten bij elkaar heeft gereden, vooraan starten. De winnaar van vorig jaar, thuisrijder Barry Maessen, moet het dit keer wederom opnemen tegen Frank Wouters uit Baarle-Nassau, de nummer twee van vorig jaar. Als gastklasse is de BMW-klasse aan het programma toegevoegd.

De BMW-klasse is op dit moment de goedkoopste klasse in de autospeedwaysport. Het is een non-contactklasse die zowel voor coureurs als publiek garant staat voor spectaculaire deur-aan-deurraces. Er wordt gereden met de welbekende BMW E36 325i. De auto`s worden gebouwd volgens het KNAF-reglement en dienen standaard te zijn. Iedereen rijdt met hetzelfde onderstel en banden en de computers zijn verzegeld, waardoor het dus echt op de stuurmanskunst van de coureur aankomt. Deze klasse rijdt ook op het Midland-circuit in Lelystad en op de Polderputten in Ter Apel.

Vermeldingswaardig is verder dat de wedstrijden op Raceway Venray de generale voor de WorldCup in augustus is voor zowel de Stockcars F1 als F2. Ook tijdens deze racedag op Raceway Venray bijten de ‘Ukke Pukke’ weer het spits af. Uiteraard komen ook de National Hotrods in actie. De poorten gaan om 08.00 uur open, waarna de eerste vrije trainingen beginnen. Het wedstrijdprogramma begint om 11.30 uur.

Raceway Venray is een volwaardig circuitpark, waarbij een uit asfalt bestaande 1/4 Mile wordt omringd door een indrukwekkende 1/2 Mile-baan. Deze 880 meter lange buitenbaan heeft een hellingshoek van maar liefst 25 procent en wordt omschreven als ‘The Fastest 1/2 Mile Oval’ in Europa.

Voor meer informatie: www.racewayvenray.com,  telefoon 0478-513100 of e-mail  info@racewayvenray.com.

 

 

Terug naar overzicht
EuroCup LMV8 blikvanger