Milou Mets debuteert op 6 april als eerste vrouwelijk coureur op de Half Mile Oval van Raceway Venray

25 maart

PERSBERICHT
Venray, 25 maart 2015


Milou Mets debuteert op 6 april als eerste vrouwelijke coureur op Half Mile Oval van Raceway Venray!


Nog niet eerder reed een vrouwelijke coureur mee in de Late Model V8 klasse op Raceway Venray. De uit Sittard afkomstige Milou Mets zal als eerste ‘LMV8-lady’ de Half Mile Oval gaan bedwingen op 6 april tijdens de Paasraces. Ze is geen onbekende in de Autospeedway wereld en reed voorheen in de Ministox- en Stockcar F2 klasse, het racen zit haar dus in het bloed. Mets gaat meedingen voor de titel  ‘Baankampioenschap 2015’ en heeft voornemens alle races op Raceway Venray in 2015 aan de start verschijnen en natuurlijk haar beste beentje voor te zetten.

Milou is vooralsnog de eerste en enige vrouwelijke coureur in de LMV8 klasse op Raceway Venray.  Zelf is Mets eraan gewend dat ze één van de weinige vrouwen aan de start is tijdens Autospeedway wedstrijden, maar de eerste vrouwelijke coureur in de LMV8 klasse is toch wel uniek te noemen. Ze heeft haar auto dan ook volledig roze laten spuiten en is hiermee dan ook niet te missen op de baan in Venray. Anders dan de Stockcar F2 klasse is de LMV8 klasse is een non-contact klasse en is de Half Mile Oval niet vlak maar heeft een banking van 25 %. De eerste race op 6 april zal zeker een uitdaging zijn voor de Limburgse coureur.

LMV8 klasse
De Late Model V8 klasse is uniek in zijn soort. Het is momenteel de enige klasse die vast op Raceway Venray op de Half Mile Oval rijdt. De raceauto's zijn gebaseerd op de populaire Amerikaanse (N)ascar serie. In 2011 heeft de LMV8 klasse voor het eerst wedstrijden gereden op het Noord-Limburgse circuit. Het is een non-contactklasse, de auto's halen een gemiddelde rondetijd van 20.2 seconde en een topsnelheid van wel 195 km per uur. De auto's rijden allemaal op dezelfde banden en de motoren hebben een vermogen van maximaal 430 pk.

Paasraces 6 april
Op Tweede Paasdag opent Raceway Venray haar deuren weer voor de eerste race van dit jaar; het beloofd een spectaculair raceseizoen te worden in Ysselsteyn. Tijdens de Paasraces zullen op de Short Oval de Stockcar F1, Stockcar F2, National Hotrod en als  gastklasse 2 ltr. Hotrod hun opwachting maken. Op de Half Mile Oval zal de LMV8 klasse, waarin Milou Mets debuteert, gaan rijden. Alle opties liggen weer open en alle coureurs beginnen weer op nul wat punten betreft voor het baankampioenschap 2015.


Terug naar overzicht
Milou Mets debuteert op 6 april als eerste vrouwelijk coureur op de Half Mile Oval van Raceway Venray