UNIEKE RACEKLASSE TIJDEN HET 1/2 MILE WEEKEND OP 5 & 6 JULI

16 juni

Unieke raceklasse tijdens het 1/2 Mile weekend  5 & 6 juli op Raceway Venray

Engelse Race Pick-ups maken hun opwachting in Venray!

Op 5 en 6 juli 2014 vindt het 1/2 Mile Weekend plaats op Raceway Venray! Het beloofd een waar spektakel te worden met o.a. Euro-Cup LMV8 en Stockcar F1 & F2. Uniek tijdens dit evenement is de Pick-up Racing. Nog nooit eerder hebben deze speciaal door Engelsman Sonny Howard ontworpen pick-ups hun motoren laten ronken op Raceway Venray. Tussen de 15 en 20 pick-ups zullen hun opwachting maken op de 1/2 Mile op 5 en 6 juli op Raceway Venray.

Om met dit aantal auto’s  aan de start te verschijnen gaat hier heel wat voorbereiding aan vooraf. Uit alle windstreken van Engeland verzamelen de pick-ups zich om met de boot naar Nederland af te reizen naar hun eindbestemming in het Noord-Limburgse Venray. Elk team bestaat uit minimaal 4 personen; de coureur met twee of drie monteurs en een spotter. Alle teams zullen op vrijdag 4 juli aankomen op Raceway Venray om na installatie op zaterdagochtend te starten met trainen op de 880 meter lange Oval baan. (Op zaterdag 5 juli worden 2 manches en 1 finale ronde gereden en op zondag 6 juli 1 manche en 1 finale ronde zodat zij vervolgens net op tijd de boot kunnen halen om weer af kunnen reizen naar Engeland).

De pick-ups halen snelheden van 170 – 180 km per uur. Zoals altijd worden de gebruikelijke veiligheidsmaatregelen getroffen voor de races. Speciaal voor deze klasse brengt elke team ook een spotter mee. De spotters staan op strategische plaatsen opgesteld, bijvoorbeeld op de tribunes of in bochten, om een goed overzicht op de baan te hebben. Deze personen staan in direct contact met de coureurs om hen goed in te lichten van wat er rondom desbetreffende coureur gebeurd op de baan. Zo worden crashes zoveel mogelijk voorkomen.

Het 1/2 Mile weekend staat  in teken van de lange baan ( 880 meter). Naast de pick-up klasse wordt op zondag de LMV8 Euro-Cup gereden op het Venrayse racecircuit. Tijdens deze spannende wedstrijd worden eenmalig 35 rondes gereden. De punten die binnengesleept worden tijdens de races van zaterdag tellen nog mee voor de startopstelling van deze wedstrijd op zondag.

Ook Stockcar liefhebbers kunnen hun hart ophalen tijdens dit weekend. Stockcar F1 & F2 maken hun opwachting op de 1/4 Mile en zullen meerdere manches rijden tijdens het weekend van 5 & 6 juli op Raceway Venray. Als vanouds zal de spits worden afgebeten door ongeveer 50 kinderen tijdens de Ukke Pukke Race.

Terug naar overzicht
UNIEKE RACEKLASSE TIJDEN HET 1/2 MILE WEEKEND OP 5 & 6 JULI