Inkorten kleine oval Raceway Venray

16 oktober

De organisatie van Raceway Venray heeft in overleg met een aantal rijders besloten om de kleine oval direct na de Oktober races, op 25 oktober as, grondig aan te pakken. In januari van dit jaar is eerder al met de stockcar F1 rijders, die regelmatig op Raceway Venray rijden, gesproken over de toekomst van de korte baan. Dit krijgt nu een vervolg door een aantal grote aanpassingen aan de korte oval.

Om een indruk te krijgen van de omvang en lengtes van de korte baan, hier enkele cijfers. De racelijn van de korte oval is op dit moment 395 meter lang, de rechte stukken zijn 100 meter lang. De bochten zijn ongeveer 17 meter breed. De baan is nu vergelijkbaar met het Hednesford circuit in Engeland. De huidige oval is korter dan het oude circuit aan de andere kant van de Bakelsedijk echter de bochten zijn minder breed.

De wijzigingen die we op zeer korte termijn gaan doorvoeren zijn:
• het inkorten van het rechte stuk met ongeveer 12 – 13 meter aan beide zijden. Daardoor worden de rechte stukken 75 meter en de ideale racelijn 345 meter lang.
• Door het verschil in radius van bocht 1 ten opzicht van bocht 3 kan men nu bocht 3 harder in dan bocht 1. We gaan bocht 3 identiek maken aan bocht 1 waardoor de snelheid bocht ingaand terug wordt gebracht.
• Daarnaast zal er een opstaande rand aan de binnenkant van beide bochten, met daarachter een veilige zone, worden gemaakt, zoals men ook in Engeland op de banen van Northampton en Skegness kent.
• Door het inkorten van het rechte stuk, zullen de bochten breder worden waardoor een veilige zone aan de buitenkant wordt gecreëerd zoals de laatste jaren op de oude baan het geval was.

Door deze aanpassingen wordt een oval gecreëerd vergelijkbaar met het circuit in Birmingham Wheels Raceway in Engeland:

We gaan direct na de laatste wedstrijd op 25 oktober starten met de aanpassingen en hopen daarmee ,als de weersomstandigheden gunstig zijn, voor de winterperiode gereed te zijn met de vernieuwde ingekorte oval. We hopen met deze aanpassingen nog meer rijders en publiek naar het circuit in Venray te halen.

Met vriendelijke groeten,


Terug naar overzicht
Inkorten kleine oval Raceway Venray