27 september Supercup National Hotrod op Raceway Venray!

17 september

Met een nieuwe gastklasse op de Short Oval!

 

Met nog maar twee wedstrijddagen op de raceagenda van 2015, wordt op 27 september de Supercup National Hotrod verreden op de Short Oval van Raceway Venray. Wie van de coureurs uit deze klasse heeft het in zich om zich dit jaar de Supercup winnaar te noemen? Regerend Supercup kampioen Lars Dreschel uit Waltrop in Duitsland kreeg de winst vorig jaar op een presenteerblaadje aangeboden, doordat de koploper Ralph Verberckt uit het Horst in de laatste ronde stil viel.

Ook dit jaar rijdt Dreschel weer een goed seizoen en is een grote kanshebber op een tweede Supercup titel. John van den Bosch uit Rosmalen, welke als meest ervaren coureur beschouwt mag worden in deze klasse staat zoals zo vaak weer in de top van het klassement, wel moet hij Eric Emming afkomstig uit Ter Apel voor zich dulden. Laat nu net dit, niet van belang zijn tijdens de Supercup dag in de Hotrod klasse. Er wordt voor de eerste manche namelijk geloot voor een startpositie, deze uitslag van loting wordt in manche twee omgedraaid. De behaalde punten in deze twee manches bepalen de startopstelling in manche drie de Supercup. Reden temeer om goed voor de dag te komen vanaf het moment de da vlag valt voor de eertse manche. Marc Teuben ook afkomstig uit Ter Apel liet tijdens het regenachtig World Cup weekend in augustus zien dat hij een geduchte tegenstander is en dat ook de natte baan door de vele regen hem niet kon weerhouden om een aantal manches te winnen. Kortom de Supercup Hotrod beloofd een spectaculaire nek aan nek race te worden op Raceway Venray!

Nu het puntenverschil dit jaar minimaal is, zal in de twee manches voorafgaande aan de Supercup race veel belang liggen aan een goede positie, om de laatste punten te vergaren. Het beloofd een spannende strijd te gaan worden over 30 ronden. Wie tijdens deze close racing klasse als Supercup kampioen 2015 zal worden gekroond is net zo onvoorspelbaar als het weer.  zou je nog kunnen toevoegen aan het stuk hierboven.

Bijzondere gastklasse
Nog nooit eerder lieten ze hun motoren ronken op de Short Oval van Raceway Venray de BMW 325i klasse. Met NNO Ter Apel als thuisbasis kennen velen racefans de spannende wedstrijd verlopen al enkele jaren. Maar liefst vijftien aanmeldingen zijn reeds binnen voor deze ‘demo’ race, met de inmiddels 80-jarige Dudo de Bruijn als geduchte rivaal achter het stuur. Nu dus te gast op Raceway Venray. Een ‘low-budget’ race klasse met pit!

Natuurlijk zal ook de LMV8 klasse tijdens de Internationale races nog punten bij elkaar geen sprokkelen die meetellen voor het baankampioenschap van 2015. De laatste races werden een waar waterballet, waardoor diverse coureurs besloten niet van start te gaan, toch leverde het een aantal spannende wedstrijden op. Het is nu hopen dat de weergoden gunstig gestemd zijn op 27 september zodat er weer met een vol deelnemersveld gestart kan worden op de Half Mile Oval van Raceway Venray. De strijd in deze klasse om het baankampioenschap is in elk geval nog niet gestreden, Frank Wouters uit Baarle Nassau gaat aan kop maar wordt met maar een paar punten verschil al snel gevolgd door Barry Maessen uit Ysselsteyn. De stockcar klassen lieten een geweldige show zien in augustus en keren na een weekend World Final racen in Engeland weer terug op het asfalt in Venray. Een mooie strijd om de laatste punten voor het baankampioenschap 2015 zal gaan losbarsten. Roy Maessen (Ysselsteyn) voert het baankampioenschap aan, maar er kan nog veel gebeuren. Wederom zullen enkele Engelse coureurs nm. Jordan Falding (finale winnaar in juni) en aanstormend talent Henry Hunter, de oversteek gaan maken. In de F2 klasse is het Wim Peeters (Nijmegen) die het kampioenschap bijna niet meer kan ontglippen.

Tijdschema 27 september o.v.b., klik hier....

Deelnemerslijsten klik hier.......

Foto impressie National Hotrod door Stan Libuda, klik hier....

National Hotrod

Terug naar overzicht
27 september Supercup National Hotrod op Raceway Venray!