Stockcar F2 Asfalt en Gravel wereld slaan handen ineen!

5 april

Het  geesteskind van Yme Mollema spreidt zijn vleugels na toenadering asfalt-organisatie!

Waar tien jaar geleden een broodnodig initiatief werd ontplooid in de vorm van een overkoepelend kampioenschap op de Noordelijke gravel/dirt circuits, zal op tweede paasdag een nieuw hoofdstuk worden bijgevoegd aan deze Stockcar F2 Supercup.

Na toenadering vanuit de asfalt-wereld, kan na overeenstemming met rijders en organisaties de eerste stap worden gezet richting een nog breder draagvlak binnen de formule 2 klasse. Zeker met het oog op de toekomst biedt dit gezien de veranderende (BriSCA= overkoepelende bond GB) reglementen een gouden kans.

Tijdens deze primeur, battlen in de junioren klasse beide partijen in de derde (Supercup) qualifier. Het zal er in eerste instantie vreemd uitzien, want we zien twee groepen met een halve baan verschil opgesteld staan. Dit heeft alles te maken met de insteek van de Supercup, waar de snelste ronde tijd tot het behalen van de heat winst wordt gerekend. De asfalt junioren, racen onder hun eigen reglement voor de heat winst. Zie het als het gecombineerd rijden op de ½ mile oval waar Lefthanders en Ascars ook in dezelfde heat twee kampioenschappen uitvechten.

Nog een wezenlijk verschil is dat voor de Supercup (junioren) de besten (gradatie rood) van voren mogen starten, dit met het oog op het zo eerlijk mogelijk houden van de race. Belemmeren van concurrentie, waardoor snelle rondentijden gesaboteerd kunnen worden, wordt streng bewaakt. Dat dit nog niet alles is, maakt dat de formateurs met trots kunnen aankondigen dat ook de F2- ‘senioren’ de trip richting Raceway Venray gaan maken. Zo behoort, het samenvallen van twee belangrijke races op de kalender enerzijds de Paasraces, anderzijds de qualifier (SC), waar enkele coureurs de keuze moesten maken voor welk kampioenschap ze wilde strijden tot het verleden.

Bij de senioren F2 rijders, gaat het er vertrouwd aan toe. De besten starten op de laatste plekken, en gaan net als de asfalt rijders proberen als een mes door de boter naar voren te rijden. Hier blijven de asfalt en gravel rijders gescheiden in afzonderlijke heats. We hebben zo met Pasen, minimaal 10 F2 heats op het programma staan van Raceway Venray.

De koning van de Openingsraces Jan Bekkers, zal zijn concurrentie tot het uiterste hebben weten te motiveren na vier gewonnen heats. Concurrenten waaronder bijv. Wim Peeters en Toon Schut behoren tot de coureurs die in beide klassen zullen gaan uitkomen. Hier wist Schut al goede zaken te doen door de meeste punten te collecteren en zo beste van de eerste qualifier te worden.

We gaan het met Pasen zien gebeuren, met een vloot aan Stockcar F2 gravel coureurs in de Venrayse pits. Een unieke gebeurtenis na inspanning van enkele Stockcar liefhebbers die de handen ineen hebben weten te slaan

Let's go Racing, Robert Wilms namens Raceway Venray

Terug naar overzicht
Stockcar F2 Asfalt en Gravel wereld slaan handen ineen!