Wereld- Europees- en Britse kampioenen aan de start tijdens het World Cup Weekend Stockcar F1 & F2 op Raceway Venray!

7 augustus

PERSBERICHT
Venray, 7 augustus 2015

 

Wereld- Europees- en Britse kampioenen aan de start tijdens het World Cup Weekend Stockcar F1 & F2 op Raceway Venray!


Nog nooit eerder was de startlijst bij de Stockcar F1 en Stockcar F2 zo compleet en op niveau als dit jaar op 15 & 16 augustus tijdens het World Cup Weekend. Al vele jaren wordt het World Cup Weekend Stockcar F1 en Stockcar F2 georganiseerd tussen Nederlandse en Engelse bonden, eerder in Baarlo en op het oude circuit ‘De Peel’ en sinds een aantal jaren op Raceway Venray. Dit is het raceweekend waar alle stockcarfans in binnen- en buitenland het hele jaar al naar uit hebben gekeken.

De races tijdens het World Cup Weekend zijn de belangrijkste stockcarwedstrijden op Nederlandse bodem. Er zullen in beiden klassen ongeveer 50 coureurs van zowel nationale als internationale afkomst aan de start verschijnen. Dit jaar is bijna de complete Engelse en Nederlandse top aanwezig; Zo zullen in de Stockcar F2 klasse de Wereldkampioen George Mac Millan, Europeeskampioen Kelvin Marshall en Brits Kampioen Adam Rubery in actie komen, ook de World Cup winnaar van vorig jaar, Gordon Moodie heeft bevestigd te komen om zijn titel te verdedigen. De grote namen in de Stockcar F1 klasse zijn Lee Fairhurst als Brits Kampioen, Rob Speak als National Points Champion en regerend World Cup winnaar Dan Johnson.

Van Nederlandse bodem zal Geert-Jan Keijzer afkomstig uit Helmond ver vooraan starten in de Stockcar F1 klasse en ook Paul Hermkens uit het Limburgse Sevenum heeft met de vierde startplaats een goede positie veroverd. Roy Maessen uit Ysselsteyn die dit jaar begonnen is in de Stockcar F1 klasse doet het erg goed en zal ook in de voorste gelederen starten. Regionaal talent Rick Lensen uit Baarlo zal in de Stockcar F2 klasse, zoals het er nu uitziet op de tweede plek starten en is misschien wel een kanshebber als World Cup winnaar dit jaar. Het belooft een sensationeel raceweekend te worden op Raceway Venray!

Europees Kampioenschap BriSCA Mini Stox

Voor de tweede maal dit jaar vindt het Europese Kampioenschap BriSCA Mini Stox plaats op Raceway Venray. Deze typische Engelse raceklasse voor jeugd van 10 – 15 jaar was vorig jaar voor het eerst te gast in Nederland. Ongeveer 30 omgebouwde Mini Coopers voorzien van een volledig subframe zullen op het Nederlandse asfalt hun kunsten gaan vertonen. De jeugd in deze klasse wordt als het ware opgeleid als nieuwe generatie stockcarrijders. Er mag in deze klasse gereden worden met full contact, wat waarschijnlijk net zoals vorig jaar voor spectaculaire en epische races zal zorgen.

Long Track Memorial Trophy
Als uitsmijter wordt zaterdag tijdens de finale van de Stockcar F1 de Long Track Memorial Trophy verreden. Deze memorial refereert aan het vroegere racecircuit in Baarlo. Vorig jaar ging de titel naar een Engelsman, alle opties liggen weer open voor de komende wedstrijd.

Maar er is meer!
Naast de wedstrijden van de Stockcars F1 en F2 komen ook de National Hotrods op beide dagen in actie op de Short Oval om nog punten bij elkaar te sprokkelen voor hun Supercup in september. Op de Half Mile Oval zal de LMV8 klasse aan de start verschijnen met ruim 20 deelnemers. O.a. Allard Kalff, bekend als autosportreporter zal zijn geluk nog een keer gaan beproeven op de 880 meter lange buitenbaan van Raceway Venray. Traditiegetrouw zullen de Ukke Pukke de spits afbijten op beide dagen en een aantal ronden rijden op de Short Oval met o.a. mini stockcars, quads en karts.

Autoliefhebbers kunnen naast de races hun hart ophalen in het rennerskwartier, ze kunnen er in contact komen met de coureurs en monteurs. Rondkijken tussen alle race-goodies bij de talrijk aanwezige stands. Ook aan de kids is gedacht. In de Kidscorner kunnen kinderen ravotten op het springkussen of zich laten schminken als hun lievelingsdier. Kortom; een weekend vol spanning en vertier voor de hele familie op Raceway Venray!

 

Terug naar overzicht
Wereld- Europees- en Britse kampioenen aan de start tijdens het World Cup Weekend Stockcar F1 & F2 op Raceway Venray!