18 & 19 juli Internationaal Jeugdweekend Motorcross op Raceway Venray!

13 juli

PERSBERICHT
Venray, 13 juli 2015

18 & 19 juli Internationaal Jeugdweekend Motorcross op Raceway Venray!

Op 18 & 19 juli staat Raceway Venray volledig in het teken van de motorcross. Speciaal voor het MON ( Motorsport Organisatie Nederland) Internationaal Jeugdweekend Motorcross wordt op Raceway Venray een uniek en uitdagend motorcrosscircuit aangelegd. Jongeren vanaf 5 jaar zullen komend weekend over de crossbaan razen met onder andere 50 cc automaten, 65 cc grote wielen en quads.

Voor de tweede maal slaan MON en Raceway Venray de handen ineen om het MON Internationaal Jeugdweekend te organiseren in het Noord-Limburgse Ysselsteyn. Jeugd tussen de 5 en 16 jaar afkomstig uit onder andere Nederland, Spanje, Letland, Denemarken en zelfs uit Zuid-Afrika, verschijnen aankomend weekend in diverse klassen aan de start.

Uitdagend en uniek crosscircuit
Net zoals vorig jaar zal er ook dit jaar weer een technisch en uitdagend circuit worden aangelegd speciaal voor het jeugdweekend op 18 & 19 juli. De baan wordt zelfs nog 150 meter langer dan het voorgaande jaar en zal hierdoor nog meer bochten en springheuvels bevatten.

Uniek aan de baan is het gebruik van de verschillende ondergronden. Zo wordt over een gedeelte van de geasfalteerde buitenbaan klei gelegd, ook zal een gedeelte van de baan uit zand bestaan en zal weer een ander deel een hardere ondergrond krijgen. Kortom; een mooie uitdaging voor de crossers!

Open klasse voor rijders van 15-70 jaar
Het belooft een mooi weekend te worden met een grote diversiteit aan klassen. Niet alleen zal er ruimte zijn voor de jeugd om deel te nemen, ook staat er een open klasse op het programma waaraan deelnemers tussen de 15 en 70 jaar deel kunnen nemen.

Regionale rijders
Naast de internationale rijders zullen er ook vele regionale rijders mee gaan dingen naar een podiumplaats. Rijders die zich al aangemeld hebben zijn; Roan van Vegchel uit Horst, tevens leider in het klassement van de 50 cc automaten, maar ook Kimberly van der Aa, Britt Jans-beken en Joey van de Zanden uit Wanssum en Nick van Loon uit Meerlo zullen in de 85 cc kleine wielen mee gaan strijden om een ereplaats.

Kortom; een weekend boordenvol spannende en sensationele motorcrosswedstrijden!

De voorinschrijving is nog geopend tot en met woensdag 15 juli, inschrijven op de dag zelf is ook mogelijk, meer informatie hierover is te vinden op www.mon.nl.

Terug naar overzicht
18 & 19 juli Internationaal Jeugdweekend Motorcross op Raceway Venray!