Verslag van de Finaleraces op 28 oktober

29 oktober

Op de laatste racedag van het jaar barstte de strijd om de laatste punten voor het baankampioenschap los. Geen enkele winnaar stond al vast, dus alles was nog mogelijk. Wie zich daadwerkelijk kampioen mag noemen, is nog niet bekend. Immers de punten worden op dit moment nog geteld. Lees verder voor een kort verslag van alle finales met daarbij de verschillende top 3’s…

National Hotrod
Reimon Bos (#33) was de hele dag al sterk en ondanks dat Jan Kuper jr (#52) op pole position mocht starten, flinke meters voorsprong had en Bos van halverwege het veld moest komen, wist hij al snel de koppositie te pakken. Harm Veenstra (#24) en Kuper jr. legde rondenlang duwend en trekkend de rondes af. Regerend SuperCup kampioen John van den Bosch (#6) stormde vanuit achteren naar voren en passeerde beide. Bos was echter ver uit het zicht waardoor Van den Bosch genoegen moest nemen met een tweede plek. Veenstra lukte het nog wel om een plek naar voren te schuiven en maakte de top drie compleet.

1# Reimon Bos (#33)
2# John van den Bosch (#6)
3# Harm Veenstra (#24)Saloon Stockcar
Voor de tweede keer dit seizoen aan de start en iedere keer weer garant voor spektakel. Zo werd halverwege de manche Tonny van Draanen (#31) aan de kant gezet waardoor hij zijn koppositie moest afstaan. Nick Antwerpen (#153), die tijdens de Pinksterraces ook al vier keer als eerste de finish wist te bereiken, nam het stokje over. Jeremy van de Kraats (#16) en Bas Haagen (#8) volgde respectievelijk op plek twee en drie. In de laatste 30 meter wist Haagen nog Van de Kraats te passeren. Antwerpen bleek onoverwinnelijk

1# Nick Antwerpen (#153)
2# Bas Haagen (#8)
3# Jeremy van de Kraats (#16)Stockcar F2 junioren
Verse GoldCup winnaar Xander van Wijlick (#54) startte in het middenveld en schoof al snel verder naar voren. Johnny Stam jnr. (#888) startte op pole, maar Jarno Emming (#939) haalde hem al snel in en liep meters uit. Zoveel dat zelfs Van Wijlick die op dreef was niet kon passeren. Waar Emming tijdens de GoldCup het toneel vroegtijdig moest verlaten, lukte het tijdens de dagfinale wel.

1# Jarno Emming (#939)
2# Xander van Wijlick (#54)
3# Bram Leenhouts (#115)LMV8
Een vol deelnemersveld scheurde 30 ronden lang vlak langs de boarding af. De titelkandidaten schoven langzaam naar voren, waarbij Ralph Verberkt (#2) halverwege de manche de koppositie van Jentsen Adriaenssens (#61) overnam. Verberkt, die het seizoen niet prettig startte door een flinke klapper tijdens de Paasraces met veel schade als gevolg, behaalde de rest van het seizoen wel al vele successen en kon wellicht er nog eentje aan toevoegen. Een botsing tussen Jos Kuypers (#3) en Jeroen Hermans (#94) zorgde voor een herstart waarbij Hermans zelfs het veld moest verlaten. Verberkt bleef sterk en leek lange tijd eenvoudig als eerste de finish te bereiken, maar Loris Hezemans (#50), ook afkomstig binnen de NASCAR Wheelen Euro Serie, zat hem op de hielen. Met slechts een haarlengte verschil behoudt Verberkt de koppositie. Jeroen van Eerd (#33) maakte de top drie compleet.

1# Ralph Verberkt (#2)
2# Loris Hezemans (#50)
3# Jeroen van Eerd (#33)Stockcar F2
Bij de Stockcar F2 lag Cor Schutter (#29) rondenlang aan kop, maar Sebastiaan Vowinkel (#33) wist hem te passeren. Schutter schoof hierbij zelfs nog verder naar achter waardoor een top drie klassering niet meer in zicht was. Rick Lenssen (#136), broer van regerend WorldCup winnaar, bemachtigde een tweede positie en Wim Peeters jnr. (#124) kwam als derde over de streep. 

1# Sebastiaan Vowinkel (#33)
2# Rick Lenssen (#136)
3# Wim Peeters jnr. (#124)Piet Keijzer Memorial Trophy (Stockcar F1)
De Piet Keijzer Memorial Trophy: een eerbetoon aan een groot Stockcar-rijder, is ieder jaar weer een titel die iedere rijder graag toevoegt aan zijn lijstje. Sander Borst (#595) reed lange tijd aan kop. De mogelijke baankampioen Luke Davidson (#UK464) daarbij in de kielzog, waarbij Davidson de meerdere bleek. Borst moest zelfs Evert van den Berg (#12) en Roy Maessen (#400) voorbij laten gaan. Dit werd ook de eindstand van de dagfinale en tevens Piet Keijzer Memorial Trophy.

1# Luke Davidson (#UK464)
2# Evert van den Berg (#12)
3# Roy Maessen (#400)

Allen van harte gefeliciteerd met jullie dagwinst! Een overzicht van alle baankampioenen van 2018 volgen later deze week.
Alle resultaten terug zien, klik hier.

Tot slot…
Willen wij alle coureurs, teams, familie en race-liefhebbers bedanken voor de aanwezigheid en graag tot volgend jaar!

Terug naar overzicht
Verslag van de Finaleraces op 28 oktober