Uitslag GoldCup Stockcar F2 junioren

28 oktober

Voor het eerst in de historie van Raceway Venray werd de GoldCup Stockcar F2 junioren verreden. Tijdens de Finaleraces was er dan ook een hele belangrijke titel voor deze jonge snelheidsduivels te bemachtigen.

Xander van Wijlick (#54) was de coureur met de meeste punten voor aanvang van de strijd waardoor hij op pole position mocht starten, met op rechts Johnny Stam jnr. (#888) op een tweede positie. De wedstrijd begon voor Stam jnr. niet goed want na ronde drie zorgde hij al voor een herstart. Hij wist zich echter goed te herpakken en leek even aan kop te komen, maar Van Wijlick bleef kalm en stormde vooruit. Van Wijlick, voor de tweede keer op Venrayse bodem in de wagen van F2 coureur Pieter van der Beek (#383), begon iedere ronde verder uit te lopen. De strijd vond dan ook plaats voor de tweede en derde plek. Stam jnr. had een kleine voorsprong maar Bram Leenhouts (#115) wist te passeren en zette de achtervolging op Van Wijlick in. Stam jnr. leek lange tijd de top drie compleet te maken, maar Mark Veenstra (#161) gooide roet in het eten. Drie rondes voor het einde kwam Stam jnr. opnieuw in de problemen. Hij verloor de controle in de bocht waardoor Veenstra, normaliter actief op shale circuits en dit jaar voor het laatst te bewonderen in zijn Stockcar F2 door een overstap naar de Formule 1, de derde positie kon overnemen.

De einduitslag: Van Wijlick mag zich de eerste GoldCup Stockcar F2 junioren kampioen noemen, gevolgd door Leenhouts op plek twee en Veenstra op plek drie. Nick Coenen (#19) eindigde op een mooie vierde plek en Sem van Rengs (#43) werd vijfde.

Jack Witts (#UK180), de enige UK deelnemer en regerend Gold Roof champion BriSCA Ministox, kroop voor het eerst in een Stockcar F2. Het Venrayse strijdtoneel was voor Witts niet onbekend, want in augustus kwam hij al in actie tijdens de European Championship BriSCA Ministox waar hij een vierde plek bemachtigde. Waar in zijn gebruikelijke klasse contact is toegestaan, moest hij zich vandaag inhouden. De regels werden netjes nageleefd maar grote successen wist hij niet te boeken.

1# Xander van Wijlick (#54)
2# Bram Leenhouts (#115)
3# Mark Veenstra (#161)

Van Wijlick is niet alleen de eerste kampioen ooit, maar mag door zijn winst in 2019 ook deelnemen aan de kampioenschapswedstrijd BriSCA Ministox World Masters in Northampton (Engeland).

 

Terug naar overzicht
Uitslag GoldCup Stockcar F2 junioren