Tweede LMV8 Eurocup belooft een spektakel te worden!

19 juni

PERSBERICHT
Venray, 19 juni, 2015


Tweede LMV8 Eurocup op Raceway Venray belooft een spektakel te worden!

Op zondag 28 juni zal voor de tweede maal op Raceway Venray de LMV8 Eurocup worden verreden. Er zal op deze dag een stukje pure Amerikaanse autosport te zien zijn op de Half Mile Oval van Raceway Venray. Circa 20 Late Models; raceauto’s afgeleid van de in Amerika immens populaire Nascar series zullen aan de start verschijnen. Tijdens deze Eurocup worden eenmalig 35 ronden gereden. Anders dan bij de reguliere races mag de coureur die vanaf de vorige LMV8 Eurocup de meeste punten bij elkaar heeft gereden, vooraan starten.

De uitslag van de LMV8 Eurocup 2015 kan nog wel eens verrassend zijn. De finalerace in de LMV8 klasse op Pinkstermaandag werd gewonnen door Ralph Verberkt uit het Noord-Limburgse Horst. Zeer tactisch sturend wist Verberkt eigenhandig en voor de eerste keer de gevestigde namen achter zich te houden. Ook nieuwkomers Milou Mets uit Sittard en Patrick Heckhausen afkomstig uit het Duitse Krefeld reden de afgelopen twee wedstrijden een aantal keren in de voorste gelederen mee. Het is voor titelverdediger Frank Wouters uit Baarle-Nassau dan ook nog geen gelopen race. Het wordt geduldig 35 ronden afwachten wie zich de LMV8 Eurocup winnaar van 2015 mag noemen, voorspelbaar zal deze race in elk geval niet worden!

Punten voor World Cup Stockcar F1 & F2
Ook Stockcar liefhebbers kunnen hun hart ophalen op 28 juni, Stockcars F1 & F2 maken hun opwachting op de 1/4 mile. Spektakel was er in beide klassen voldoende tijdens het Pinksterweekend en de bumpers werden goed gebruikt. Ook op 28 juni zal er ook de nodige actie te zien zijn; door coureurs in deze beide klassen kunnen er nog punten worden verzameld voor de World Cup, die op 15 en 16 augustus wordt verreden.

Gastklasse Saloon Stockcars
Als gastklasse zullen de Saloon Stockcars aanwezig zijn om het publiek te trakteren op een aantal spectaculaire races. Saloon Stockcars kenmerken zich door hun ijzeren frame en de reglementaire verplichting tot duwen tijdens het inhalen van een medecoureur. Waar bij de Stockcar F1 en F2 een duwtje gegeven mag worden bij ingaan van de bocht om van positie te verbeteren mag er bij de Saloon Stockcars ook contact zijn op de rechte stukken, deze races staan dus garant voor de nodige actie!

Traditiegetrouw zullen ook op 28 juni de Ukke Pukke racers de spits afbijten!

Kortom een heel divers en goedgevuld raceprogramma op 28 juni op Raceway Venray!

Terug naar overzicht
Tweede LMV8 Eurocup belooft een spektakel te worden!