De BRL Pick-ups zijn weer 'thuis' en staan op 23 en 24 mei alweer meteen in de startblokken op Raceway Venray!

18 mei

PERSBERICHT
Venray, 18 mei 2015


De BRL Pick-ups zijn weer ‘thuis’ en staan op 23 en 24 mei alweer meteen in de startblokken op Raceway Venray!

Naast dat op 23 en 24 mei de Nascar Whelen Euro Series gaat zorgen voor een spectaculair staaltje Amerikaans racen op Raceway Venray, zien we ook een ‘oude’ bekende klasse terug op de ½ Mile Oval, namelijk de BRL-V6 klasse, vernieuwd met een polyester pick-up body. Deze klasse, welke een jaar onder de organisatie van Acceleration op diverse circuits in Europa heeft gereden is nu weer terug op haar homehonk. Tijdens het evenement ‘Autospeedway American Style’ zullen deze BRL pick-ups met een aantal auto’s demo’s gaan rijden.

De BRL’s hebben in 2011, 2012 en 2013 gereden op Raceway Venray waarna ze eind 2013, begin 2014 zijn omgebouwd tot pick-ups om onder de vlag van Acceleration wedstrijden te rijden. Nu het twintigtal raceauto’s weer terug is op het Noord-Limburgse circuit in Ysselsteyn worden een aantal auto’s klaargestoomd om tijdens het Pinksterweekend op zaterdag en zondag demo’s te rijden.

Harry Maessen trots op het bezoek van Nascar Whelen Euro Series!
De hoofd-act op 23 en 24 mei zijn natuurlijk de races van Nascar Whelen Euro Series. Met maar liefst 28 auto’s aan de start, ongeveer 56 coureurs afkomstig uit 11 verschillende landen in Europa en zelfs coureurs uit Israël en Brazilië beloofd het een bijzonder weekend te worden op Raceway Venray. Circuiteigenaar Harry Maessen is dan ook erg trots dat deze series voor het eerst komen rijden op zijn circuit. De Half Mile Oval van Raceway Venray is geheel naar Amerikaans voorbeeld gebouwd. Voor fans die een echte NASCAR-ervaring willen ondergaan moeten op 23 en 24 mei op Raceway Venray zijn!

Pinksterraces 25 mei
Na de races op 23 en 24 mei is de koek nog niet op, want op tweede Pinksterdag staan traditiegetrouw de Pinksterraces op het programma van Raceway Venray. Op de Short Oval en de Half Mile Oval zullen de stockcar F1, stockcar F2, National Hotrods en de LMV8 klasse hun opwachting maken en publiek vermaken met close racing.

Foto door: Edfo Fotografie i.o.v. Bas Koeten Racing

Terug naar overzicht
De BRL Pick-ups zijn weer 'thuis' en staan op 23 en 24 mei alweer meteen in de startblokken op Raceway Venray!