Dames aan de start tijdens het WorldCup weekend op Raceway Venray

7 augustus

Zaterdag 18 en zondag 19 augustus staat op Raceway Venray het racespektakel van het jaar op het programma: de WorldCup Stockcar F1 en F2. Hét Stockcar weekend op de internationale autospeedwaykalender.

Blikvanger in het bomvolle weekendprogramma is de strijd om de WorldCup Stockcar F1 & F2.
Nog niet eerder is het voorgekomen dat er zoveel dames aan de start verschijnen tijdens het WorldCup weekend. In de Stockcar F2 klasse hebben we al diverse Nederlandse en Duitse dames in actie gezien. Echter voor het eerst in de geschiedenis komen twee dames uit Engeland over om de strijd aan te gaan met de Nederlandse en Engelse Stockcar F1 heren. Jacklyn Ellis en Phoebe Wainman zullen dit weekend in actie komen. Stockcar F1 klasse is voornamelijk een stoere mannensport, vrouwen rijden dus ook niet vaak in deze klasse. In het verleden reed Sabine Rode op het asfalt in Baarlo, ook Lisa Harter en Jayne Bean waren graag geziene gasten, daarna bleef het lange tijd stil..
Jacklyn en Phoebe, twee knappe jonge dames zullen op het asfalt in Venray laten zien wat ze in hun mars hebben. Phoebe, dochter van Frankie Wainman jr., komt met haar roze Stockcar voor het eerste naar Venray. Jacklyn, vriendin van Superstar Stockcar F1 rijder Lee Fairhust, is erg enthousiast nadat ze in juni als toeschouwer in Venray is geweest. Ook zij laat tijdens de WorldCup haar Stockcar niet thuis. Dat Jacklyn geen eendagsvlieg is, is inmiddels duidelijk, zo won ze tijdens het Schots weekend in juni nog een finale.

Daarnaast zullen de BriSCA Ministox wederom aan de start verschijnen. De jeugd in de leeftijd van 12 t/m 16 jaar gaan zaterdag strijden in een (race) MINI Cooper voor het Europees kampioenschap. Naast deze series wordt het programma aangevuld met de klasse Late Model V8 en de National Hotrods.

Tijdens de twee racedagen opent Raceway Venray om 8.00 uur haar poorten. Zaterdags beginnen wij met vrije trainingen, waarna om 15.00 uur de wedstrijden starten. Op zondag om 11.00 uur start het wedstrijdprogramma met de Ukke Pukke race.
Toegangskaarten zijn alleen aan de kassa verkrijgbaar en kosten € 20,- per persoon per dag of € 35,- per persoon voor het gehele weekend. Kinderen tot en met 12 jaar hebben gratis entree. Parkeren en een bezoek aan de paddock zijn voor iedereen gratis. Kijk voor meer informatie over onder meer het programma en het deelnemersveld op de website van Raceway Venray.

       

Terug naar overzicht
Dames aan de start tijdens het WorldCup weekend op Raceway Venray