Uitslag dag 2 WorldCup weekend 2018

19 augustus

Dag 2 van het WorldCup Weekend stond weer garant voor spannende races. De strijd om de WorldCup Stockcar F1 titel als belangrijkste race. Hierbij de uitslagen.

WorldCup Stockcar F1
Bij de WorldCup Stockcar F1 startte de Nederlandse topper Roy Maessen (#400) en Engelsman Luke Davidson (#UK464) vanuit pole position. Kort na aanvang kwamen verschillende coureurs al in de problemen, met een volledige herstart als gevolg. Van gevechten achter in het veld, tot het gevecht tussen Maessen en Davidson om de koppositie. Waar Davidson in de eerste drie ronden aan kop reed, nam Maessen het stokje vanaf ronde vier over. Langzaam werd de afstand tussen beide iets groter, maar met alle ervaring, snelheid en drive van de Engelsman kon er nog alles gebeuren.
Daarnaast zaten ook rijders als Tom Harris (#UK84), Lee Fairhurst (#UK217) en Ryan Harrison (#UK197) hun op de hielen. De Nederlandse Ron Kroonder (#217) deed eveneens goed mee totdat hij zes ronden voor het einde het veld moest verlaten.
Waar gisteren Kay Lenssen (#154) tijdens de WorldCup Stockcar F2 race zijn rust wist te behouden, lukte dit ook bij Maessen. Hij laat net zoals in 2016 zijn klasse zien en mag zich dan ook WorldCup Stockcar F1 winnaar van 2018 noemen. De Cup met grote oren is na één jaar op Engels grondgebied terug in Nederland. Davidson eindigt op de tweede plek en Harris maakt de top drie compleet.

1# Roy Maessen (#400)
2# Luke Davidson (#UK464)
3# Tom Harris (#UK84)

De Bev Greenhalf Memorial werd een Engels feestje. Geel-dakker Charlie Sworder (#UK5), die begin dit jaar de overstap maakte naar de Stockcar F1 klasse vanuit de Ministox, reed lange tijd aan kop. Toch haalde een van de meer ervaren coureurs hem in. Luke Davidson (#UK464) bereikte als eerste de finish. Gevolgd door Sworder op plek twee en Lee Fairhurst (#UK217) als derde.
De beste Nederlander van het veld was de verse WorldCup winnaar Roy Maessen, eindigend op een vierde plek.

Via deze weg willen we alle deelnemers en bezoekers bedanken voor deelname en komst!!

Vanaf morgen zijn alle resultaten hier te bekijken.

Noteer alvast in de agenda: zondag 30 september: EuroCup LMV8. Zorg dat je er bij bent!

 

Terug naar overzicht
Uitslag dag 2 WorldCup weekend 2018