Maik Barten goes LMV8 met Chevrolet Camaro op Raceway Venray

4 april

De 24-jarige Maik Barten maakt de overstap van racen op het circuit naar de razendsnelle oval van Raceway Venray. Hij komt uit in de LMV8 Klasse en verschijnt aan de start met een Chevrolet Camaro, die de afgelopen periode volledig opnieuw is opgebouwd.

Maik Barten, die in 2011 gekroond werd tot KNAF Talent First winnaar, heeft de afgelopen jaren mooie successen geboekt op het circuit. Hij maakt nu een opzienbarende keuze om als coureur in te stappen in de LMV8 klasse, waarin hij eind vorig jaar zijn debuut maakte.

"Vorig jaar stond ik aan de start van de finaleraces op Raceway Venray, ook toen in de LMV8 klasse. Door de slechte weersomstandigheden kon ik helaas niet testen en werd ik direct voor de leeuwen gegooid. Maar wat een kick! Een dikke V8 onder de motorkap met meer dan 400 pk, 25 auto’s om je heen, je krijgt echt helemaal het NASCAR-gevoel. Echt een unieke ervaring om op de snelste ½ Mile oval van Europa te racen. Het maakte toen zo’n goede indruk op mij dat ik direct aan de slag ben gegaan om in 2015 een heel seizoen te kunnen rijden in deze mooie klasse, die de afgelopen jaren steeds groter en mooier is geworden."

Het seizoen start tijdens de traditionele Paasraces op Raceway Venray. "Ik kan niet wachten om 'Green, Green, Green' te horen op 2e Paasdag. Het team heeft enorm hard gewerkt om mijn Chevrolet Camaro optimaal voor te bereiden. Qua ervaring heb ik nog een flinke inhaalslag te maken op de coureurs die hier al jaren rijden, maar ik ga mijn uiterste best doen en vooral enorm veel genieten."

 

 

Terug naar overzicht
Maik Barten goes LMV8 met Chevrolet Camaro op Raceway Venray