Verslag van de SuperCup National Hotrod op 24 juni

25 juni

Deur-aan-deur gevechten op Raceway Venray

Afgelopen zondag werd het publiek van Raceway Venray getrakteerd op 22 spannende gevechten. Meestal winst voor de grote namen en een enkele keer een verrassende winnaar aan het eind. Een samenvatting van de SuperCup National Hotrod 2018.

Bumper-aan-bumper races bij National Hotrod
Bij de belangrijkste race van de dag, namelijk de strijd om de SuperCup mocht John van den Bosch (#6) vooraan starten. Door jarenlange ervaring wist hij rustig te blijven en kon de race eenvoudig aan kop uitrijden. Hij stoot hierdoor Lars Dreschel (#94) – kampioen van 2017 – van zijn troon en wint voor de derde keer in zijn race-carrière de SuperCup National Hotrod. Dreschel en Reimon Bos (#33) reden bumper-aan-bumper, met Bos continu op zoek naar een mogelijkheid om in te halen, die Dreschel niet bood. De einduitslag: Van den Bosch de SuperCup kampioen van 2018, Dreschel op plek twee en Bos op een derde plek. De neven Ramon (#43) en Jeffrey Roeffen (#430) vochten samen met Tonnie Hendriks (#120) om een vierde plek. Vijf ronden voor einde werd Hendriks achtergelaten waardoor Ramon als vierde over de streep kwam en Jeffrey hem volgde.
Het was Maurice Verstappen (#47) die de manche daarna van begin tot eind domineerde. Remco Janssen (#133) en Christian Simon (#144) voerde onderling strijd voor een tweede en derde positie. Janssen wist de tweede plek te bemachtigen, waar Simon zelfs nog een plek verloor aan Van den Bosch en op een vierde plek eindigde.
In de tweede manche was het Bos die het snelst was. Doordat Mario Daum (#112) en Jeffrey Roeffen met elkaar in gevecht waren, sloten ze lange tijd het veld af om verder naar voren te schuiven. Jeffrey bleef tijdens dit gevecht het koelst en eindigde als tweede. Daum lukte het niet en moest de achterliggers Dreschel, Van den Bosch en Ramon Roeffen voor laten gaan.

Dat iedereen als eerste door de bocht wil, bleek ook tijdens de finale. Dreschel en Hendriks kwamen na bocht één al met elkaar in de knoop waardoor Dreschel werd uitgeschakeld. Ook Bos raakte bij de botsing betrokken en kon de finale niet voortzetten. Twee ronden later waren het Ramon en Janssen die op elkaar botste en het veld verlieten. Pieter van Logten (#212) stond zijn koppositie af aan Simon door een stuurfout. Voor de derde plek streden Van den Bosch, Jeffrey en Hendriks. Rondenlang werd met de bumpers tegen elkaar gereden totdat Hendriks uitviel. Van Logten leek de twee achterblijvers nog wel voor te blijven maar kwam kort voor einde tot stilstand door een rokende motor. Einduitslag: Simon op plek één, Jeffrey  - die tijdens de Paasraces ook al zeer succesvol was – als tweede en Van den Bosch op plek drie.

Gastklasse: 2 ltr. Hotrod
Bij de 2ltr Hotrod waren de hoofdrollen weggelegd voor de Duitse (achter)naamgenoten Christian (#351), Manfred (#99) en Sascha Baer (#45). Zij werden tijdens de tweede manche respectievelijk eerste, tweede en derde. Bij de eerste manche was het nog Danny Smidt (#391) die de race naar zijn hand wist te zetten. In de finale was het wederom Manfred die als eerste de finish bereikte, gevolgd door Marcus Storb (#226) en Sascha op plek twee en drie.

Van op kop naar aan kop
Races van de Stockcar F1 klasse staan garant voor spektakel. Zo ook afgelopen zondag. De eerste vijf ronden stonden al bol van actie; Lee Robinson (#UK177) die spint en Roy Maessen (#400) uit het veld tikt en de Engelsman Tom Harris (#UK84) die betrokken raakt bij een botsing en op de kop beland.
Deze eerste manche lieten de Engelse coureurs zien aanwezig te zijn: winst voor Lee Fairhurst (#UK217).
Voor Harris was het van op de kop naar aan kop met winst in de tweede manche. De derde manche kende de verrassende winnaar Martijn Oudhuis (#477). In de finale was het Christiaan Weyenberg (#380) die de koppositie pakte. Alleen Evert van den Berg (#12) bleef in de buurt en eindigde als tweede. In het middenveld werd flink gevochten met Harris uiteindelijk als derde over de streep te komen.
Voor de Stockcar F1 was ook een Wildcard te halen voor het WK in Engeland. Het veld was klein, maar de sensatie daardoor niet minder. Ondanks veel duwwerk in de bochten, was Evert van den Berg gebrand op een overwinning. Stootjes van Robinson konden hem niet deren. Alleen Hans Baegen (#65) – winnaar van de Wildcard in 2017 – zou hem misschien nog van een winst kunnen weerhouden, maar de afstand bleek aan het eind te groot.

Verdeelde winst bij Stockcar F2
Waar het soms langere tijd duurt om een nieuwe auto volledig onder controle te hebben, geldt dit niet voor de Belgische Stockcar F2 coureur Jan Bekkers (#96). Zelfs met zijn nieuwe auto telt hij mee. Ook Wim Peeters jnr. (#1) toont aan klaar te zijn voor de WorldCup in augustus door winst in de derde manche. De gehele dag werd de winst in deze klasse afgewisseld. Pieter van der Beek (#383) in de eerste manche en James Riggal (#UK527) in de tweede. In de finale was het Christiaan Janssen (#114) die de overwinning pakte, maar door een overtreding (jump start) twee plekken werd teruggezet naar een derde plek. Van der Beek schoof hierdoor naar de koppositie, gevolgd door Bekkers op plek twee.

Stockcar f2 junioren
De klasse Stockcar F2 junioren kent iedere race weer een of enkele coureurs meer, zo ook met de SuperCup National Hotrod. Jarno Emming (#939) was op dreef en schreef beide manches op zijn naam. Xander van Wijlick (#54) had tijdens de finale de overhand. Ondanks een strijd die de hele manche duurde, moest Emming ook Bram Leenhouts (#115) voorbij laten gaan, waardoor hij op een derde plek eindigde. Waar bij de junioren contact officieel niet is toegestaan, lukte dit in de eerste manche niet. Marc Geraedts (#134) en Willem Hermans (#246) kwamen even in de problemen wat ervoor zorgde dat meerdere coureurs op elkaar botste. Het gevolg, twee coureurs moesten het veld vroegtijdig verlaten. Telkens net buiten de top drie, maar zeker een naam om rekening mee te houden is Lorenzo Boensma (#71). Een coureur klein van stuk maar groot van daden.

Rijders van de ½ mile oval
De wedstrijden van de Late Model V8 stonden met name in het teken van de strijd tussen Wim Verloo (#89) en Barry Maessen (#14). Met slechts centimeters verschil wist Verloo de strijd in de eerste manche in zijn voordeel te beslissen. De enige dame in deze klasse, Milou Mets (#71) vulde de top drie aan.
In de tweede manche was het de beurt aan Ralph Verberkt (#2) om al snel als leider het veld aan te voeren. Verberkt had door een crash tijdens de Pinksterraces een flinke klus te klaren, maar het harde werk werd beloond. De top twee van de eerste manche drukte de gaspendalen verder in maar daar werd gestuit op Jeroen Hermans (#94). Enkele rondes voor het einde raakte Maessen de muur en viel uit. De top drie bleef daardoor onveranderd.
In de finale was het wederom Verberkt die de leiding pakte. De afstand tot zijn volgers Verloo en Maessen was halverwege de race groot, maar met nog vele ronden te gaan, kon nog alles gebeuren. Maessen zag een opening en snelde Verloo voorbij. Door een technisch probleem met de auto bij Verberkt, kon Maessen de finale op zijn naam schrijven. Voor Nick Aerts (#26) gelde ‘save the best for last’. Waar Aerts de hele dag nog nauwelijks opviel, ging hij tijdens de finale de strijd aan met Verloo. Laatstgenoemde bleek toch te sterk en Aerts eindigde dan ook op een derde plek.

Over enkele weken, op zaterdag 18 en zondag 19 augustus, staat hét Stockcar weekend van de internationale autospeedwaykalender op de agenda. De Stockcar F1 en F2 coureurs gaan dat weekend de strijd met elkaar aan voor de WorldCup titel

Terug naar overzicht
Verslag van de SuperCup National Hotrod op 24 juni