6 april Paasraces op Raceway Venray, nieuwe ronden, nieuwe kansen!

30 maart

6 april Paasraces op Raceway Venray, nieuwe ronden, nieuwe kansen!

Veel ‘oude’ bekende en nieuwe coureurs aan de start op Raceway Venray


Op Tweede Paasdag opent Raceway Venray haar deuren weer voor de eerste race van dit jaar. Tijdens deze Paasraces zullen op de Short Oval de Stockcar F1, Stockcar F2, National Hotrod en als  gastklasse 2 ltr. Hotrod hun opwachting maken. Op de Half Mile Oval zal de LMV8 klasse gaan rijden. Alle opties liggen weer open en de coureurs beginnen weer op nul punten wat betreft het Baankampioenschap van 2015. Tijdens deze eerste races zullen weer een aantal ‘oude’ bekende rijders aan de start verschijnen maar ook nieuwe coureurs die gaan debuteren in onder andere de Late Model V8 klasse en de stockcar F1 klasse.

‘Nieuwe’ coureurs Stockcar F1 klasse
Maar liefst zes ‘nieuwe’ namen aan de start in de stockcar Formule 1 klasse, komend raceseizoen. Twee oud-World Cup winnaars zullen weer het startveld in de gradatie rood aanvullen. Niemand minder dan Louw Wobbes en Henk Jan R
önitz maken weer deel uit van het Stockcar F1 veld op Raceway Venray. Ook aan de start dit jaar zien we weer twee bekende namen; Roy Maessen en Patrick Hendriks, beide afkomstig uit de Stockcar F2 klasse. Voor Patrick een compleet nieuwe uitdaging, voor Roy het weerzien met zijn voormalige Stockcar F1. Dan resten nog twee echte nieuwelingen; Wilco van Dijk, deze van origine Dirt en Gravel coureur gaat de vrijgekomen plek in team Hadelkamp invullen. De laatste in dit rijtje is Kevin Vermeulen, hij mag zich de rookie van het zestal noemen. Vermeulen afkomstig uit team Hermkens slaat dit jaar een nieuwe weg in met zijn eigen team. De eerste meters van dit jaar heeft hij al gemaakt op circuit Lelystad.

Eerste vrouwelijke coureur in de LMV8 klasse
Ook in de LMV8 klasse is niet te klagen over het deelnemersveld. Maar liefst acht nieuwe coureurs uit binnen- en buitenland verschijnen komend seizoen aan de start op Raceway Venray. Een aantal van hen zal op 6 april debuteren tijdens de Paasraces. Bijzonder te noemen is de eerste vrouwelijke coureur die op 6 april de Half Mile Oval van Raceway Venray gaat bedwingen, namelijk de uit Sittard afkomstige Milou Mets. Ze is geen onbekende in de Autospeedway wereld en reed voorheen in de Ministox en Stockcar F2 klasse. Maik Barten, ook een gevestigde naam in de racerij, zal dit jaar ook voor het eerst mee gaan dingen naar de titel ‘Baankampioen 2015’ in de LMV8 klasse.

Naast de al genoemde coureurs, gaat de uit Ysselsteyn (LB) afkomstige Dave Martens weer een comeback (reed voorheen Saloon Stockcar) maken in de Autospeedway wereld en gaat dit keer zijn geluk beproeven op de lange baan. Nieuw in Big tuned V8 Racing Team zien we Onno Zuidema uit het Friese Munnikerzijl, voor hem is dit de eerste kennismaking met Ovalracing.  Een andere naam in dit rijtje nieuwe coureurs is de voormalig Stockcar F1 coureur Dave van Haarlem uit Doetinchem ook hij reed nog niet eerder in een LMV8. Nick Aerts uit Baarlo gaan we dit jaar ook aan de start zien, hij is geen onbekende op de Half Mile Oval en reed eerder al in de BRL Series op Raceway Venray. Daarnaast verschijnen dit seizoen twee nieuwe internationale rijders aan de start, namelijk Stefan Oberndorfer afkomstig uit Duitsland en Engelsman Jimmy Bryant.

Lokale rijders in de Stockcar F2 klasse
Veel animo was er in de Stockcar F2 klasse in 2014, deze lijn wordt ook in 2015 doorgezet; met de Paasraces wordt een groot deelnemersveld verwacht in deze klasse. Aan regionale rijders geen gebrek, Bjorn Donkers uit Roggel zien we op 6 april aan de start en ook Nikki Hendriks uit Maasbree is er weer bij dit seizoen. De Baarlose coureur Rick Lenssen, welke vorig jaar de overstap heeft gemaakt van de Stockcar F2 junioren Klassen naar deze klasse, gaat dit jaar voor zoveel mogelijk punten rijden. Grote namen als Peter Bear, Willie Peeters en Piet Huussen zijn ook weer van de partij op 6 april op Raceway Venray.

Gastklasse 2 Ltr. Hotrod & National Hotrod
Ook dit seizoen worden gastklassen verwelkomt op Raceway Venray. De spits wordt op 6 april afgebeten door de 2 Ltr. Hotrods. Deze van oorsprong Engelse klasse begint nu ook in Nederland de circuits te veroveren. Wat is dan het verschil tussen de National Hotrods, die als vaste klasse op Raceway Venray rijden en de 2 Ltr. Hotrods? Het verschil zit in de rijrichting. Waar de National Hotrods tegen de draairichting van de klok in racen, draaien de 2 Ltr. Hotrods met de klok mee. Zowel de National Hotrods als de 2 Ltr. Hotrods zullen op 6 april drie maal hun opwachting maken op de Short Oval.

Terug naar overzicht
6 april Paasraces op Raceway Venray, nieuwe ronden, nieuwe kansen!