Eerste titelstrijd op Raceway Venray barst los

12 juni

24 juni SuperCup National Hotrod

Op Raceway Venray volgen de evenementen elkaar in hoog tempo op. Na de succesvolle Paas- en Pinksterraces, staat 24 juni de eerste titelstrijd op de agenda. Raceway Venray vormt die dag het decor van de SuperCup National Hotrod. Het programma garandeert een mooie mix van races zoals de Late Model V8 klasse met hun moordende tempo tot Stockcar F2 wagens vol met jeugdige talenten. Als gastklasse mogen de 2ltr Hotrod de aanwezigen trakteren op een groot schouwspel.

Waar veel autosportkampioenschappen rond de zomer gas terugnemen, blijft het circuit aan de Peelweg 47 in Ysselsteyn op volle toeren draaien. Met ruim 140 kilometer per uur barst de strijd onder de National Hotrod coureurs om de SuperCup 2018 los. Deze klasse ontpopt zich telkens weer tot een ware smaakmaker. Waar routinier John van den Bosch vaak oppermachtig blijkt, begon het seizoen voor de 18-jarige Jeffrey Roeffen succesvol door tijdens de Paasraces de gehele dag de winst te pakken. Bij de Pinksterraces toonde Van den Bosch weer zijn klasse en schreef bijna van iedere manche de winst op zijn naam. Alleen Pieter van Logten wist hem eenmaal eerder te passeren en als eerste de finish te bereiken. Maar ook de uit Duitsland afkomstige Lars Dreschel is een naam om rekening mee te houden. Dreschel beleefde in 2017 vele successen. Hij mocht dat jaar de SuperCup en het baankampioenschap aan zijn lijstje toevoegen. Of wordt het toch Tonnie Hendriks, Ramon Roeffen of Reimon Bos – coureurs die regelmatig in de top drie zijn te vinden – die voor iedereen over de streep komt?

Naast de races van de National Hotrod klasse staat tijdens deze dag meer spektakel op het programma. Al één keer eerder dit seizoen waren ze te gast. Tijdens de Paasraces mocht het publiek een vol deelnemersveld met 2ltr Hotrods aanschouwen. Een klasse die in een paar jaar flink is gegroeid en met de SuperCup voor de tweede keer dit jaar aan de start verschijnt.

De coureurs in de klassen Stockcar F1, F2, F2 junioren en Late Model V8 betreden wederom het strijdtoneel. Waar bij de National Hotrod de coureurs vechten om tot SuperCup winnaar gekroond te worden, rijden deze dag de jonge coureurs met hun Stockcar F2 ook een belangrijke race. De 24ste telt namelijk als kwalificatiewedstrijd voor de GoldCup die in oktober van dit jaar wordt verreden. Er zijn dus belangrijke punten voor hen te verdienen.

Net zoals voorgaande keren bijten de Ukke Pukke de spits af en zullen met o.a. mini Stockcars, quads en racing crates aan de start verschijnen. De poorten gaan op zondag 24 juni om 08.00 uur open, waarna de eerste vrije trainingen beginnen. Het wedstrijdprogramma vangt om 10.45 uur aan met de Ukke Pukke race. Toegangskaarten zijn op de dag zelf aan de kassa te verkrijgen en kosten € 15,- per stuk. Kinderen tot en met 12 jaar hebben gratis entree. Parkeren en een bezoek aan de paddock is voor iedereen gratis.

Terug naar overzicht
Eerste titelstrijd op Raceway Venray barst los