Raceway Venray maakt zich op voor een nieuw Autospeedway seizoen

20 maart

2 april Paasraces op Raceway Venray

Ook dit jaar zal Raceway Venray op tweede Paasdag 2 april de startvlag zwaaien voor een spectaculair nieuw Autospeedway seizoen! De bezoekers van de Paasraces krijgen een vol dagprogramma voorgeschoteld. Met aan de start ervaren rotten, een aantal nieuwelingen, bekende bolides tot aan splinternieuwe wagens die pas luttele kilometers hebben gemaakt.

Het tijdschema van deze dag wordt verdeeld tussen de klassen Stockcar F1, Stockcar F2, Stockcar F2 junioren, National Hotrod, Late Model V8 en als gastklasse de 2ltr Hotrods. Met name bij de Stockcar F2 zijn diverse nieuwe coureurs te bewonderen. Zo zijn regerend baankampioen Stockcar F2 junioren Tsjalle Greidanus en runner-up Jeffrey van Haarlem dit seizoen doorgestroomd naar de Stockcar F2 klasse. Na een succesvol seizoen in 2017, mogen deze rijders nu hun opgebouwde ervaring tonen in de volwassen klasse en mogen ze hun kwaliteiten meten aan bijvoorbeeld regerend WorldCup winnaar en baankampioen Jan Bekkers of Wereldkampioen Wim Peeters.
Met de komst van de uit Rheinberg afkomstige Jennifer Maas wordt tevens het aandeel vrouwen in deze klasse groter. Maas verschijnt aan de start in de kampioenswagen van Jan Bekkers. Gaat Maas net zo veel succes beleven met deze wagen als Bekkers? 2018 zal dit uitwijzen.

Naast nieuw talent in de Stockcar F2 klasse, zijn er ook volop ontwikkelingen in de Late Model V8 klasse. Dat race-bloed meestal in de aderen van de hele familie stroomt, bewijst maar weer eens de coureur Wim Verloo. Verloo mag het dit seizoen opnemen tegen zij zoon Noah Lhoez. Lhoez lijkt met zijn 16 jaar nog onervaren, maar heeft toch behoorlijk wat race ervaring op zijn naam staan.
Bij de Stockcar F1 klasse verschijnt Roy Maessen aan de start met een splinternieuwe wagen. Hij weet al jaren hoge ogen te gooien en staat garant voor veel spektakel. Met een wagen gebouwd door regerend WorldCup winnaar Ryan Harrison met zijn team en de rijkunsten van Maessen zal dit in 2018 niet anders zijn.

Tijdens de eerste racedag van het seizoen staan de punten weer op nul en liggen alle opties open wat betreft het baankampioenschap 2018. Voor de Stockcar F1’s zijn gelijk belangrijke punten te verdienen. Naast punten voor de F1 Tarmac Series wordt er ook gestreden voor een plek op de startgrid van het wereldkampioenschap in september in het Engelse Skegness. Een keiharde garantie dat niemand maar een moment zal indutten.

De poorten gaan op maandag 2 april om 08.00 uur open, waarna om 9.00 uur de eerste vrije trainingen beginnen. Het wedstrijdprogramma begint om 11.30 uur met de Ukke Pukke race.

Terug naar overzicht
Raceway Venray maakt zich op voor een nieuw Autospeedway seizoen