Saloon Stockcars, alles wat je moet weten

16 maart

Dit seizoen keren de Saloon Stockcars driemaal terug op het circuit van Raceway Venray. Lees verder voor meer informatie over deze klasse.

Raceway Venray is sinds seizoen 2018 officieel partner van de Saloon Stock Car Association (SSCA).
Samen met Speedway Emmen en NNO Ter Apel komen de Saloon Stockcars in actie op de Nederlandse circuits. Achter de schermen wordt zelfs al gewerkt aan een gezamenlijk kampioenschap.
De Saloon Stockcar klasse zal in 2018 actief zijn op Raceway Venray, te weten op de volgende data:

21-05-2018 Pinksterraces
28-10-2018 Finaleraces
26-12-2018 Kerstraces

Wat zijn de kenmerken van deze Saloon Stockcars?
De Saloon Stockcars zijn auto's van het type Ford Mondeo, Ford Sierra en Opel Vectra. Allen voorzien van een stalen kooiconstructie passend binnen het originele chassis. De motor ligt voorin en de auto is achterwiel aangedreven. Alleen motoren van het type Ford 2 liter Pinto of Ford 2 liter Zetec zijn toegestaan. Qua banden zijn alleen van het type Yokohama (controlled) toegestaan.
De Saloon Stockcar klasse is een low budget klasse. Een tweedehands auto kost tussen de 1300 en 6000 euro. Auto's kunnen natuurlijk ook nieuw worden gebouwd conform het technisch reglement, klik hier.

Zoals bij alle Stockcar klassen starten de snelste achteraan en moeten zich door het veld naar voren werken waarbij de bumper gebruikt mag worden om te kunnen winnen. De Saloon Stockcars rijden op de Short oval. In tegenstelling tot de Stockcar F1 en F2 klasse rijden ze rechtsom.

Daglicentie inclusief startgeld kost 30 euro per wedstrijddag. Mocht je interesse hebben, neem dan contact op met ons via info@racewayvenray.com.

Terug naar overzicht
Saloon Stockcars, alles wat je moet weten