Raceway Venray, officiƫle thuishaven van Saloon Stockcars

13 maart

Raceway Venray benoemd tot officiële partner

Met trots mag bekend worden gemaakt dat Raceway Venray benoemd is tot een officiële partner van de Engelse Saloon Stock Car Association (SSCA). Met deze benoeming wordt het Limburgse circuit een van de Nederlandse thuishavens van deze klasse.

De Saloon Stockcar, een klasse die zijn oorsprong kent in Engeland en daar voornamelijk te bewonderen is, was tot 2009 ook actief op het circuit van Raceway Venray. Na jaren van afwezigheid waren ze in 2015 nog eenmaal te gast. In 2018 keert deze klasse weer terug en verschijnen de Saloon Stockcar coureurs maar liefst drie keer aan de start, te weten tijdens de Pinksterraces (21 mei), Finaleraces (28 oktober) en Kerstraces (26 december).

Raceway Venray vormt samen met Speedway Emmen en NNO Ter Apel, twee andere Nederlandse oval circuits, de officiële Nederlandse thuishaven van deze klasse. Achter de schermen wordt druk gewerkt aan een gezamenlijk kampioenschap.

Over Saloon Stockcars
Saloon Stockcars kenmerken zich door een stalen kooiconstructie passend binnen het originele chassis. Auto’s van het type Ford Mondeo, Ford Sierra en Opel Vectra worden hiervoor ingezet. De Saloon Stockcar klasse is een low budget klasse.
Waar bij de Stockcar F1 en F2 een duwtje gegeven mag worden bij ingaan van de bocht om van positie te verbeteren, mag er bij de Saloon Stockcars ook contact zijn op de rechte stukken. Een ander groot verschil is dat deze klasse, net zoals de 2ltr. Hotrods, rechtsom rijdt. Deze races staan dus garant voor de nodige actie!

Meer informatie over Saloon Stock Car Association, klik hier.

Terug naar overzicht
Raceway Venray, officiƫle thuishaven van Saloon Stockcars