Stockcar F2 junioren: wat houdt het in?

19 januari

Raceway Venray gaat zich inzetten voor de ‘toekomst’ onder de coureurs. De jonge talenten in de Stockcar F2 junioren klasse zijn sinds afgelopen jaar al actief op het circuit in Ysselsteyn. 2018 wordt het jaar om nog meer jongeren enthousiast te maken zodat volle deelnemersvelden aan de start verschijnen.

Deze jeugdklasse rijdt op de Short oval. De maximum leeftijd is 17 jaar. Vanaf 18 jaar is men verplicht over te stappen naar een andere klasse. Daarbij mag men vervroegd overstappen naar de volwassen Stockcar F2 klasse als de coureur op 16-jarige leeftijd tenminste één jaar race-ervaring heeft opgedaan.
De Stockcar F2 junioren auto is in principe gelijk aan de normale Stockcar F2 bolide. Het grote verschil is dat er bij de junioren absoluut niet geduwd mag worden. Het technisch reglement van de stockcar F2 is te vinden op de site van BriSCA, zie BriSCA F2 technisch reglement.

Investering
De investering is in principe gering. Een normale Stockcar F2 auto kan voor deze klasse worden gebruikt. Diverse rijders rijden dan ook in de auto van hun vader, oom of andere relatie, die op dezelfde dag ook op de baan verschijnen tijdens de Stockcar F2 klasse. Er zijn wel enkele aandachtspunten:

  • De coureur dient passend en veilig in de racestoel te zitten. De keurmeester op Raceway Venray bepaald of een coureur veilig in de racestoel past.
  • De coureur dient te beschikken over een goed vastgemaakte en passende helm (in goede toestand) voorzien van het (leesbare) ECE 22-05 keurmerk of hoger.
  • Tijdens wedstrijden moeten alle deelnemers goedgekeurde, brandwerende kleding dragen met aantoonbaar minimaal de norm EN 531/ SFI .3.2A/3.
  • De deelnemer moet een nekband dragen met aantoonbaar label Nomex III.
  • Het gebruik van een Frontal Head Restraint (HANS) is toegestaan mits de hierbij behorende helm en veiligheidsgordels veilig zijn.

 

Aan de start…
De Stockcar F2 junioren klasse staat op de volgende data in 2018 aan de start van Raceway Venray:

24 maart 2018 - Trainingsdag (alle klassen)
02 april 2018 - Paasraces
21 mei 2018 - Pinksterraces
24 juni 2018 - SuperCup National Hotrod
30 september 2018 - EuroCup LMV8
28 oktober 2018 - Finaleraces & GoldCup Stockcar F2 junioren
26 december 2018 – Kerstraces

De races op 24 juni en 30 september fungeren eveneens als kwalificatiewedstrijd voor de startopstelling van de GoldCup finale. Daarbij tellen alle wedstrijden mee voor het baankampioenschap van Raceway Venray.

Het inschrijfgeld (inclusief startlicentie) voor deze klasse bedraagt 30 euro per wedstrijddag of 50 euro voor een weekend. Ook met een klein deelnemersveld gaan de wedstrijden gewoon door zodat de jeugd meer race ervaring kan opdoen.
Voor aanvang van de wedstrijden is er gelegenheid tot trainen. Eventuele nieuwe deelnemers krijgen de mogelijkheid om voor aanvang van de training tien ronden (met andere nieuwe rijders) alleen te rijden. Het exacte programma wordt kort voor iedere wedstrijd hier bekend gemaakt.

Terug naar overzicht
Stockcar F2 junioren: wat houdt het in?