Vol raceprogramma siert kalender van Raceway Venray

18 december

Raceway Venray maakt data en vernieuwingen bekend

In 2018 sieren zeven Autospeedway evenementen de kalender van Raceway Venray. Van de drukbezochte Paasraces waarmee het raceseizoen wordt afgetrapt tot aan het WorldCup Weekend waarbij extra veel Engelse coureurs en bezoekers de oversteek maken naar Nederland. 2018 belooft vernieuwing en verandering. Een kleine vooruitblik…

Op de kalender zijn enkele veranderingen te zien. Wijzigingen die kansen bieden om te focussen op nieuwe evenementen. De Kerstraces op Tweede Kerstdag is hiervan een mooi voorbeeld. In Baarlo bleek dit jaar-in-jaar-uit een succes te zijn. Een succes dat Raceway Venray probeert voort te zetten.
Niet alleen een nieuw Autospeedway evenement, maar ook op het gebied van klassen blijft Raceway Venray vernieuwen. In 2015 waren ze al eens te gast in Ysselsteyn en komend seizoen verschijnen de Saloon Stockcar coureurs maar liefst drie keer aan de start, te weten tijdens de Pinksterraces, Finaleraces en Kerstraces. Waar bij de Stockcar F1 en F2 een duwtje gegeven mag worden bij ingaan van de bocht om van positie te verbeteren, mag er bij de Saloon Stockcars ook contact zijn op de rechte stukken. Deze races staan dus garant voor de nodige actie!
Daarnaast gaat Raceway Venray zich inzetten voor de ‘toekomst’ onder de coureurs. De jonge talenten in de Stockcar F2 junioren klasse lieten in het verleden al verschillende keren hun vaardigheden zien. 2018 wordt het jaar om nog meer jongeren enthousiast te maken zodat volle deelnemersvelden aan de start verschijnen.

Waar in de winter hard wordt gewerkt om alle bolides klaar te maken voor het nieuwe seizoen, ontpoppen zich ook enkele nieuwe coureurs. Zo zal Duitsland – na jaren afwezigheid – met de komst van een nieuwe coureur ook weer vertegenwoordigd zijn in de Stockcar F1 klasse. 2018 zal waarschijnlijk ook het jaar zijn dat meer Nederlandse en Engelse Stockcar rijders de oversteek maken naar elkaars land. Jaren wordt al samengewerkt met de Engelse asfalt promotors en rijdersverenigingen. Maar sinds kort is deze samenwerking nog intensiever. Dit heeft gezorgd voor een aanpassing aan het technisch reglement. Simpel gezegd rijdt vanaf komend seizoen iedereen met dezelfde banden. Dit maakt het eenvoudiger voor Nederlandse rijders om in Engeland te rijden, maar ook visa versa. Een mooi resultaat die vele wisselwerkingen beloofd.

Op dit moment wordt er nog hard gewerkt aan het samenstellen van de definitieve invulling per race. Of er nog meer vernieuwingen plaats gaan vinden, zal de toekomst uitwijzen. Een ding staat vast; Traditiegetrouw zullen op de Short oval en de 1/2 Mile oval de Stockcar F1, Stockcar F2, National Hotrods, 2ltr. Hotrods en de Late Model V8 klasse hun opwachting maken en publiek vermaken met close racing en veel bumperwerk.

Terug naar overzicht
Vol raceprogramma siert kalender van Raceway Venray