Voorbeschouwing: Finaleraces zondag 22 oktober 2017

19 oktober

Met nog enkele dagen te gaan tot de Finaleraces, staan we even stil bij alle mogelijke kanshebbers voor de kampioenstitels. Een kleine vooruitblik…

Bij de klasse Stockcar F1 kent Ron Kroonder (# 217) een grote voorsprong van 54 punten. Kunnen Frank Wouters (# 417) of Roy Maessen (# 400) Kroonder nog passeren of blijven ze steken op de tweede en derde plek? Of weet zelfs een andere coureur nog in de top 3 te eindigen? Niets is zeker totdat de vlag valt.

 

Als Stockcar F2 coureur kent Jan Bekkers (# 96) al een succesvol seizoen. Bekkers was namelijk de eerste Belg die de WorldCup mee naar huis mocht nemen. Lukt het hem ook om het kampioenschap op zijn naam te schrijven? Of is het toch bijvoorbeeld Sebastiaan Vowinkel (# 33) of Christiaan Janssen (# 114) die er met deze titel vandoor gaan? Met een voorsprong van 32 punten op nummer 2 lijkt Bekkers een mooie zondag tegemoet te gaan, maar of dit ook zo zal zijn is dus nog even afwachten.

 

Voor het eerst strijden ook de jeugdige talenten in de klasse Stockcar F2 junioren om de kampioenstitel. De verschillen tussen de huidige nummers 1, 2 en 3 zijn minimaal. Klaas Jan Visser (# 686) staat één punt voor op Tsjalle Greidanus (# 129) en drie punten op Jeffrey van Haarlem (# 461). Wie van deze drie heren weet voor het eerst de titel Baankampioen Stockcar F2 junioren te bemachtigen?

  

Ook bij de National Hotrod klasse liggen de punten niet ver uit elkaar. Klassementsleider Lars Dreschel (# 94) staat zes punten voor op de Brabantse routinier en tevens kampioen van 2016 John van den Bosch (# 6). Ook Mark Teuben (# 51) en Reimon Bos (# 33) zijn nog steeds in de running voor het kampioenschap. Wie staat er naar alle manches zondag aan kop?

  

Waar de strijd al is beslist, is bij de Late Model V8 klasse. Jos Kuijpers (# 3) wist in september zijn titel veilig te stellen door een voorsprong van 252 punten. Aangezien er maximaal 249 punten behaald kunnen worden, is het onmogelijk om hem te verslaan. Deze dag zal door de runner-ups gestreden worden om plek 2 en 3. Grootste kanshebbers hiervoor zijn Barry Maessen (# 14), Philipp Bachor (# 21) en Jeroen Hermans (# 94).

(Deelname van bovenstaande coureurs onder voorbehoud)

Terug naar overzicht
Voorbeschouwing: Finaleraces zondag 22 oktober 2017