Verslag van de SuperCup National Hotrod op 24 september

25 september

Bumper-aan-bumper races op een zonnig Raceway Venray

Op het zonnige circuit van Raceway Venray werden afgelopen zondag 19 wedstrijden gereden. Met een aantal volle deelnemersvelden werd het publiek getrakteerd op mooie gevechten met soms verassende winnaars. Zo kwamen de volgende klassen in actie: National Hotrod, Stockcar F2 en F2 junioren, Late Model V8 en 2 ltr. Hotrod. De toekomstige coureurs, de Ukke Pukke mochten de spits afbijten. Samenvatting van de een-na-laatste wedstrijddag van het seizoen.

Stuivertjes wisselen bij National Hotrod
De klasse National Hotrod bestond uit een groot deelnemersveld. Dit zorgde tijdens alle wedstrijden voor spannende races. Toch waren tijdens de SuperCup alle ogen gericht op enkele rijders: de mogelijke titelkandidaten. Met hoofdrollen voor de Brabantse routinier en 2016 kampioen John van den Bosch (# NL 6), WorldCup uitblinker Ramon Roeffen (# NL 43) en Gouden Helm winnaar Lars Dreschel (# DE 94) beloofde het een waar strijdspektakel te worden waarbij het publiek plaats mocht nemen op het puntje van de stoel.
Vele ronden lang bleef het stuivertje wisselen tussen Van den Bosch en Dreschel. Eén keer met de ogen knipperen en de koppositie was gewijzigd. Toch was het Dreschel die – mede dankzij een onverwachte voorzichtige rijstijl van Van den Bosch – in de laatste paar ronden aan kop kwam en als eerste de finish bereikte. Later bleek de voorzichtige rijstijl van Van den Bosch te maken te hebben met het vermoeden dat er iets mis was met de motor en olie lekte. Dit was echter de auto van nieuwkomer Jeffrey Roeffen (# NL 430) die hierdoor vroegtijdig het strijdtoneel moest verlaten. Van den Bosch wist desondanks de tweede positie te behouden. Als derde kwam Reimon Bos (# NL 33) over de eindstreep.
Tijdens de dagfinale wist Van den Bosch dit kunstje opnieuw te klaren en behaalde eveneens een tweede plek. Met slechts 0,067 seconden moest hij Mario Daum (# DE 112) voor laten gaan. Daum – ook redelijk nieuw in deze klasse – wist zich goed staande te houden in dit sterke deelnemersveld. Tonnie Hendriks (# NL 120)  maakte de top drie compleet.

Gastklasse: 2 ltr. Hotrod
Bij de gastklasse 2 ltr. Hotrod was Martijn Vowinkel (#NL 22) de “man to beat”. Dit lukte niemand bij de eerste twee wedstrijden en kwam Vowinkel beide keren als eerste over de streep. Tijdens de finale wedstrijd had Christiaan Smidt (# NL 84) meer geluk door een lastige inhaalactie succesvol te volbrengen. Vowinkel eindigde hierdoor op plek twee en Jeroen Laurijssen (# NL 212) maakte het drietal compleet.

Stockcar klasse
“Wit-dakker” Marcel de Bruin (# NL 26) kon bij de Stockcar F2 klasse goed mee met het sterke veld. Dit resulteerde zelfs in een derde plaats in het dagklassement. Na een succesvol WorldCup weekend was de Belg Jan Bekkers (# BE 96) ook afgelopen zondag weer goed op dreef. Echter door een lekke band in de finale ging de dagwinst naar Sebastiaan Vowinkel (# NL 33). “Geel-dakker” Aart Jan van Dam (# NL 202) eindigde op plek twee. De derde plek was bestemd voor regerend Wereld Kampioen Stockcar F2 Wim Peeters (# NL 1).

Jeffrey van Haarlem (# NL 461) was bij de Stockcar F2 junioren klasse de te kloppen man. Na vele zeges bij het vorige raceweekend, wist hij ook afgelopen zondag alle zeges te pakken op één na: de dagfinale. Toen bleken de broers Bram en Rick Leenhouts (# NL 115 en # NL 15) te sterk en eindigde respectievelijk op plek één en twee.

Late Model V8
Ook de lange baan werd niet onbenut gelaten. Ondanks met klassementsleider Jos Kuypers (# NL 3) aan de start, was het toch Marcel Dekker (# NL 6) die de winst wist te pakken in de finale door in de laatste vijf ronden Barry Maessen (# NL 14) in te halen. In een eerdere wedstrijd was het juist Philipp Bachor (# DE 21) en Milou Mets (# NL 71) die zorgde voor een mooi gevecht wat uiteindelijk werd beslist in het voordeel van Mets.

Zondag 22 oktober is de laatste race van dit seizoen. Deze dag gaat iedereen zijn/haar best doen om de kampioenstitel te bemachtigen.

  

Terug naar overzicht
Verslag van de SuperCup National Hotrod op 24 september