Een bomvol raceprogramma op Raceway Venray

12 september

24 september SuperCup National Hotrod

Voor spanning en sensatie is Raceway Venray zondag 24 september aanstaande ‘the place to be’. Met ruim 140 kilometer per uur barst de strijd onder de National Hotrods coureurs om de SuperCup 2017 los. Naast de races van de National Hotrod klasse staat tijdens deze dag veel meer op het programma. Zo gaan ook de coureurs van de contactklasse Stockcar F1, F2 en F2 junioren en de klasse Late Model V8 en 2ltr Hotrod de aanwezigen trakteren op een groot schouwspel.

De National Hotrod klasse heeft zich in alle wedstrijden ontpopt tot een ware smaakmaker. Waar in 2016 de titel werd gewonnen door de Brabantse routinier John van den Bosch zijn er dit jaar ook grote kansen voor Ramon Roeffen. Roeffen wist tijdens de zondag van het WorldCup weekend keer op keer te winnen en iedereen achter zich te laten. Of wordt het toch Lars Dreschel die in juli tijdens het NASCAR Whelen Euro Series nog de Gouden Helm wist te winnen of juist Erik Roeffen (neef van) die regelmatig in de top 3 te vinden is? Met ruim 20 coureurs uit Nederland en Duitsland aan de start, wordt dit ongetwijfeld een strijd om van te watertanden.

De rechts gestuurde bolides van de 2ltr Hotrods – die in tegenstelling tot de andere klasses rechtsom hun races rijden – zijn net zoals vorig jaar wederom te gast in Venray en verschijnen hiermee voor het tweede keer dit jaar aan de start. Naast de Hotrods mogen de drie bekende Stockcar klassen eveneens hun kunsten laten zien. De Stockcar F1, F2 en F2 junioren zijn van de partij om weer een dosis bumperwerk te vertonen.
Ook de lange baan wordt de 24ste niet onbenut gelaten met de Late Model V8 coureurs die het Venrayse strijdtoneel betreden. Met een moordend tempo van 200 kilometer per uur zoeven ze langs de tribunes waar duizenden race-fans met de neus op het gebeuren zitten.
Kortom; een vol programma waarbij raceliefhebbers hun hart op kunnen halen.

Voor alle coureurs is deze dag de voorlaatste kans om punten te pakken voor het kampioenschap 2017 en de achterstand op concurrenten te verkleinen of juist het verschil te vergroten. Een maand later staan namelijk de Finaleraces op de planning. Tijdens de oktober-races gaat iedereen zijn/haar best doen om de kampioenstitel te bemachtigen.

De poorten gaan op zondag 24 september om 08.00 uur open, waarna de eerste vrije trainingen beginnen. Het wedstrijdprogramma vangt om 10.45 uur aan met de Ukke Pukke race. Kijk voor meer informatie over onder meer het programma en het deelnemersveld op de website www.racewayvenray.com.

Terug naar overzicht
Een bomvol raceprogramma op Raceway Venray