Verslag van het WorldCup weekend op 19 en 20 augustus

21 augustus

Duizenden pk’s laten Raceway Venray op haar grondvesten schudden

Afgelopen weekend was het zo ver. Het racespektakel van het jaar: het WorldCup weekend. Bijna 190 coureurs gingen in diverse klassen met elkaar de strijd aan. Duizenden liefhebbers van V8 gebulder mochten dit aanschouwen. Een vrijwel droog en zonnig circuit van Raceway Venray vormde het decor voor onder andere drie belangrijke races; de strijd om de WorldCup Stockcar F1, WorldCup Stockcar F2 en European Champion BriSCA Ministox. Highlights van twee spectaculaire dagen.

Op z’n Engels: hard & fair
Spannende races, veel bumperwerk en op z’n Engels ‘hard & fair’ is de beste omschrijving van dag één van het WorldCup weekend. 
Zoals bij vele finales willen alle coureurs hetzelfde: na bocht één aan kop liggen. Zo ook tijdens de WorldCup Stockcar F2. Na een herstart wist Jan Bekkers (# B 96) de eerste positie te pakken. Ondanks een rokende uitlaat waardoor het onzeker was of Bekkers kon doorrijden, zette hij de race voort. Het resultaat mag er wezen, want Bekkers mag zich na 30 rondes WorldCup winnaar 2017 noemen. Bekkers werd hiermee zelfs de eerste Belg die de WorldCup wist te winnen. Bekkers werd gevolgd door Wim Peeters (# H 124) en Gordon Moodie (# UK 7) eindigde als derde.

Bij de European Championship BriSCA Ministox – de toekomst voor het Engelse Stockcar rijden – wist Jack Witts (# UK 180) de kampioenstitel te pakken. Een kleine man, maar groot in daden. Witts vormde de top 3 samen met Finn Sargent (# UK 798) op plek twee en Harley Burns (# UK 299) op plek drie. 
De enige Nederlander in deze klasse Nigel de Kock (# 525) moest elf coureurs voor zich laten en eindigde als twaalfde.

België bleek succesvol te zijn op de eerste dag. Jordy Lemmens (# B 197) – die enkele weken geleden pas de overstap maakte van de F2 klasse naar de F1 – eindigde alle wedstrijden in de top 10. Kers op de taart was zijn overwinning tijdens de Long Track Memorial. Dit beloofd veel moois voor de toekomst.

Strijd der titanen 
De zondag stond in het teken van de strijd der titanen. De strijd om de WorldCup Stockcar F1 titel. Een vol deelnemersveld beloofde veel spektakel. Met de twee Nederlandse toppers Roy Maessen ( # 400) en Frank Wouters (# 417) vooraan, leek de kans groot dat de beker op Nederlandse bodem zou blijven. 
Na een herstart moest Maessen door een defect aan zijn wagen het toneelspel al snel verlaten. Ook Wouters – die door uitval van de regerend WorldCup kampioen Maessen aan kop lag – werd al snel uitgeschakeld, waardoor de wedstrijd weer volledig open lag. De Engelsman Ryan Harrison (# UK 197) nam het stokje over en domineerde de rest van de wedstrijd. Nigel Green (# UK 445) op plek twee en Ron Kroonder (# NL 217) op plek drie probeerde nog dichterbij te komen maar dit bleek tevergeefs. Harrison wist zelfs de nummer twee en drie ruim achter zich te laten.
De verse WorldCup kampioen Harrison, welke voor het eerst op Nederlandse bodem reed, wist op onbekend terrein te domineren en mag dan ook de Cup met grote oren meenemen naar de andere kant van de Noordzee.

Engeland bleek ook tijdens de Bev Greenhalf Memorial oppermachtig. ‘Geeldakker’ Roger Bromiley (# UK 14) wist als eerste over de streep te komen. Met Stuart Shevill Jr. (# UK 518) en Ryan Harrison (# UK 197) op respectievelijk plek twee en drie was de top 3 compleet. Bromiley heeft tot de 90-tiger jaren in de F1 klasse geracet waarna hij een uitstap maakte naar het circuit racen. Sinds dit seizoen is hij weer terug in de F1 klasse en ondanks voor het eerst op Venrayse bodem liet hij zich meteen gelden.

Overige klassen
Na jaren weg te zijn geweest in Nederland, mocht de uit Duitsland afkomstige Winni Holtmanns (# 467) zijn terugkomst vieren met winst. Bij de tweede wedstrijd in de National Hotrods klasse wist Holtmanns de winst te pakken. In de zaterdagfinale daarentegen moest hij de Nederlanders Johan Sanders (# 17) en Ramon Roeffen (# 43) voor laten gaan en eindigde als derde. Roeffen was zondags keer op keer iedereen te snel af en wist alle wedstrijden te winnen.

Naast de senioren kwam ook de Stockcar F2 Junioren in actie. Hierin krijgen deelnemers van de leeftijd 13 tot en met 17 jaar de kans om hun rijkunsten te laten zien. Jeffrey van Haarlem (# 461) bleek in deze klasse de beste en ging er met de winst vandoor. Klaas Jan Visser (# 686) en Bram Leenhouts (# 115) kwamen achtereenvolgens als tweede en derde over de finish.

Bij de klasse Late Model V8 was Barry Maessen (# 14) beide dagen oppermachtig. Zaterdags eindigde hij als eerste, voor plek twee tot en met vijf bleef het tot het eind spannend door een nek aan nek race. Maessen werd uiteindelijk gevolgd door Jos Kuypers (# 3) en Nick Aerts (# 26) maakte de drie podiumbekleders compleet. Op zondag moest Maessen in verband met strafpunten de eerste plek afstaan. Aerts kwam hierdoor dan ook als winnaar uit de strijd. Maessen eindigde als tweede en Ralph Verberkt (# 2) wist de derde plek te behalen.

 

Terug naar overzicht
Verslag van het WorldCup weekend op 19 en 20 augustus