Geschiedenis

Raceway Venray door de jaren heen…

In 1977 werd het gebied aan de Bakelsedijk in Ysselsteyn in gebruik genomen als oefenterrein voor de motorsport onder de naam Circuit de Peel. Door de jaren heen werd het gebied steeds verder ontwikkeld en in 1989 is er een asfaltbaan aangelegd om op die manier de auto- en kartsport samen met de motorsport te concentreren op één circuit.

In 2008 werd begonnen met de aanleg van het huidige circuit. Tweede Paasdag 2009 was het nieuwe circuit officieel geopend en kreeg het de naam Raceway Venray. De 440 meter lange oval, die te vergelijken is met het oude circuit, werd als eerste in gebruik genomen. Al snel volgde de bouw van de 880 meter lange oval om de korte baan heen, waar in 2011 de eerste race plaats vond.

In de jaren die daarop volgden hebben in 2011, 2012 en 2013 drie à vier races per jaar plaatsgevonden op Raceway Venray. Allemaal met een evenementenvergunning omdat een officiële vergunning voor het circuit nog niet rond was.
Eind 2013 ontving Raceway Venray een vergunning afgegeven voor elf geluidsdagen per jaar. Dit heeft in 2014 geresulteerd in een mooi race-programma met twee race-weekenden en zeven race-dagen. Ook in de jaren erna werd dit aantal geëvenaard en stond ieder jaar weer bol van spectaculaire races aangevuld met evenementen voor o.a. karten, clubmeetings en toertochten.

Dat Raceway Venray niet van plan was om stil te zitten, werd bewezen in de winter van 2015/2016. In deze winter werd er onder andere hard gewerkt om de korte baan in te korten naar 350 meter. Het contact tussen wagens kon hierdoor toenemen wat weer zorgde voor spannendere races, zowel voor de coureurs als het publiek.

De kart-liefhebbers werden niet vergeten. Nadat in 2011 een 850 meter lang circuit was gebouwd en in 2015 Kartclub Venray terugkeerde na jaren afwezigheid, werd eind 2016 gestart met de verbouwing van de kartbaan. Het resultaat: een 1200 meter lange baan met hoogteverschillen, waarbij snelle lange bochten werden afgewisseld met verkante bochten tot 10 graden.

Ook de toeschouwersfaciliteiten werden in de loop der jaren geprofessionaliseerd door de bouw van diverse (overdekte) tribunes, een kantine, Welkom Center, een professionele VIP ruimte en als laatste toevoeging een overdekt terras voor nog meer kijk plezier.

Raceway Venray blijft continu in ontwikkeling met als doel publiek te blijven boeien en beter aan te sluiten bij de wensen van zowel coureurs als racefans.


Bekijk hier foto's van diverse verbouwingen.

circuit.jpg