Geschiedenis

Sinds 1977 is het gebied aan de Bakelsedijk in Ysselsteyn in gebruik als oefenterrein voor de motorsport onder de naam Circuit de Peel. Door de jaren heen is het gebied steeds verder ontwikkeld en is er in 1989 een asfaltbaan aangelegd om zo de auto- en kartsport samen met de motorsport te concentreren op één circuit.

In 2008 is begonnen met de aanleg van het huidige circuit. Op tweede Paasdag in 2009 is het nieuwe circuit officieel geopend en heeft het de naam Raceway Venray gekregen. De 440 meter lange oval, die te vergelijken is met het oude circuit, is als eerste in gebruik genomen. Al snel werd de 880 meter lange oval om de 1/4 mile heen gebouwd en heeft in 2011 de eerste race plaats gevonden op de lange baan.

Ook de toeschouwersfaciliteiten zijn in de loop der jaren geprofessionaliseerd door de bouw van diverse tribunes, een kantine, Welkomst Center en een professionele Vip Ruimte.

In de jaren die daarop volgden hebben in 2011, 2012 en 2013 drie à vier races per jaar plaatsgevonden op Raceway Venray allemaal met een evenementenvergunning omdat een officiële vergunning voor het circuit nog niet rond was.

Eind 2013 is een vergunning afgegeven voor 11 geluidsdagen per jaar. Dit heeft in 2014 geresulteerd in mooi race-programma met twee race-weekenden en zeven race-dagen. Ook in 2015 zal het jaar weer bol staan van spectaculaire races en zal het huidige aanbod aangevuld worden met evenementen voor o.a. ligfietsen, karten en wielrennen.

circuit.jpg