Karting

KARTING 

Op het circuit van Raceway Venray is voor de coureurs een uitdagend parcours van ruim 1200 meter aangelegd. Snelle lange bochten afgewisseld met verkante bochten tot tien graden en natuurlijk hoogteverschil zorgen voor een maximum aan spanning en spektakel. Met een baanbreedte van tien meter is er genoeg plek voor inhaalmogelijkheden. Een unieke outdoor kartbaan met voor elk wat wils. 
Let op! Er kan enkel gekart worden indien het weer dit toe laat (met vorst en/of sneeuw is dit niet mogelijk).

Kartclub Venray biedt hobbyrijders de mogelijkheid om met een klein budget hun hobby uit te oefenen op Raceway Venray.


Trainingen & clubkampioenschap
Raceway Venray biedt in samenwerking met Kartclub Venray en Antwerp Karting ieder jaar een uitgebreid programma aan van trainingen en clubkampioenschappen op diverse zaterdagen en zondagen. Hier vindt u de KALENDER. Kijk verder bij NIEUWS voor verdere info over de Clubraces, trainingen en tijdschema's. 

Voor zowel de trainingen als de clubkampioenschappen hebt u een eigen kart nodig of u kan deze huren via een erkend raceteam. Voor verdere info voor het huren van een kart, kan u steeds contact opnemen via info@racewayvenray.com .   

Ook als je niet mee doet aan de wedstrijden ben je natuurlijk wel welkom op de trainingen!

Aanmelden?
Training

Voor een training hoeft u zich vooraf niet aan te melden. Inschrijving is op de dag zelf op het circuit.


Clubkampioenschap

Als u wenst deel te nemen aan een wedstrijd van het clubkampioenschap, moet u wel vooraf inschrijven. Dit kan u doen per e-mail via info@racewayvenray.com.

Klassen
Je mag tijdens trainingen en clubkampioenschappen met je eigen kart meedoen, mits deze in een van de volgende klassen valt:

klasse honda cadet & imitatie
klasse 4t cadet
klasse Parolin Rocky
klasse mini Parilla 60cc GK4
klasse mini 60cc met DB killer
klasse minimax
klasse micromax (evo uitlaat 2)
klasse RK1
klasse Briggs en stratton
klasse tillotson t4
klasse formula honda 9 pk junior & senior
klasse automaat iame x30 (met uitlaat demper) junior & senior
klasse rotax max (met evo uitlaat) junior & senior
klasse Id engine rookie 4 shift
klasse Id engine automaat
Alle electrische karts

 

²(Evo uitlaat: Deze pijp en uitlaatflens kan men ook op de uitlaten monteren die niet type evo zijn. (oudere uitlaten)  Dit is een kleine kost van rond de 50 euro. Dit is te verkrijgen in alle officiële rotax max service punten Nederland en België.  Ook te verkrijgen in de kartshop op de baan van Raceway Venray)

Als voorbereiding op andere wedstrijden (Chrono, NK Iame en GK4) worden, op vrijdag voor de wedstrijd (zie timing organisatie), ook de volgende klassen toegelaten:

    • Schakel kz
    • Schakel Iame shifter
    • Rookie4 shift

De tijden worden hiervoor opgenomen in het tijdschema van de dag.

Alle uitlaten dienen in goede werking te zijn. Er kan te allen tijde gevraagd worden om het circuit te verlaten wegens een overschrijding van DB.


Reglement
Bekijk hier het technisch reglement. (aangepast op 11/03/22)

Kosten
Training

€50,00 

Clubwedstrijd:
Junior (tot 12 jaar): € 100,00 per persoon. 
Senior (vanaf 12 jaar): € 100,00 per persoon. 


Voorwaarden en transponders
Alle rijders dienen alvorens zij de baan op gaan een eigen risicoformulier te ondertekenen (bij inschrijving). Daarnaast is op Raceway Venray het dragen van een helm en een overall verplicht. Heb je geen helm? Dan is het mogelijk om deze te huren op Raceway Venray. Hiervoor wordt € 5,00 aan huur en € 50,00 aan borg in rekening gebracht.

Tijdens clubwedstrijden wordt voor de tijdswaarneming gebruik gemaakt van alleen kart transponders. Het is wenselijk dat zelf een kart transponder meegenomen wordt. Indien je hierover niet beschikt, is het mogelijk om een transponder te huren. Hiervoor wordt € 15,- aan huur en rij-of identiteitsbewijs aan borg gevraagd.


Kartschool
Tijdens enkele trainingsdagen is het ook mogelijk om deel te nemen aan de kartschool. Om de lessen goed te kunnen voorbereiden, is het noodzakelijk om in te schrijven via info@racewayvenray.com. De lessen zijn toegankelijk met eigen kart vanaf 5 jaar en mogelijk met een huurkart vanaf een minimale lengte van 110 cm (beperkt beschikbaar en enkel op aanvraag). 

Kart huren of deelnemen aan de kartschool? Meld je dan wel vooraf aan per mail via info@racewayvenray.com.

Kartschool: € 25,00 p.p. met eigen kart en € 55,00 p.p. met huurkart.
Tijdens alle trainingen is er ook kartschool. Voor datums wanneer er kartschool is, zie kalender.

dsc_0264-kopie.jpg